Sustine Agrostandard
starea vremii
Industria alimentara
Carmela, cofetarul de aur de la Campina, care i-a “innebunit‘’ pe cei mai tari maestri din strainatate
Agrostandard | 15 November, 2017 | 0 comentarii | 352 vizualizari |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

carmelaAutor: Viorela Pitulice
Are un nume predestinat pentru industria dulciurilor: Carmela. Aceasta nu inseamna insa ca nu a muncit din greu ca sa obtina tot ceea ce are astazi: un business de succes in Prahova, dar si trei medalii de aur la Olimpiada de la Erfurt si Cupa Mondiala de la Bruxelles, competitii care au loc o data la patru ani si aduna laolalta elita cofetarilor din intreaga lume. Nu se opreste insa aici, tot timpul se pegateste pentru alte si alte provocari, convinsa fiind ca doar asa se poate mentine acolo sus, in varful topului. Este povestea de viata a celui mai cunoscut maestru cofetar din Romania, Carmela Dragomir, proprietarul lantului de cofetarii Delice din
Campina, alaturi de Luarentiu Dascalu.

Arta de a face prajituri a mostenit-o de la bunica ei, care a initiat-o in tainele acestei indeletniciri. A inceput cu prajituri traditionale, iar dupa aceea si-a exersat talentul in crearea de retete care mai de care mai deosebite, chiar sofisticate, am putea spune, si in mod sigur unice, care i-au adus faima nu doar in Romania, ci si in strainatate. A avut nevoie insa de multi ani pentru a ajunge la aceste performante. Si nici nu a fost intamplator, pentru ca a invatat de la cei mai buni profesori in materie, nume de marca in breasla la nivel international. Carmela a urmat cursuri de pregatire in Germania, in Italia, la Academia de Ciocolata de la Barcelona, unde a invatat cu Ramon Morato si Xavier, dar si in Franta, unde i-a cunoscut pe Stephane Klein, Stephane Glacier si Stephane Leroux, nume “grele’’ in domeniu, pentru care a trebuit sa astepte chiar si opt luni sa participe la un curs. Iar rezultatele nu au intarziat sa apara.

’’Am zis sa vad care este diferenta dintre noi si ei. Am vizat pe cei mai buni din cei mai buni. Dupa un singur curs cu Stephane Klein am luat medalia de argint, dupa al doilea -aur’’, povesteste Carmela. Iar de aici incolo, a dat frau liber propriei imaginatii, ccea ce i-a adus si recunoasterea internationala.

Trufele de aur

Carmela se mandreste nu doar cu aurul medaliilor cucerite la competitiile din strainatate, ci si cu trufele ei invelite in foite de aur si argint. Dincolo de aspectul inedit, maestrul cofetar vorbeste de efectele benefice, lucru mai putin stiut, asupra organismului ale celor doua ingrediente mai putin intalnite in laboratoarele de dulciuri….

Ori de-a lungul timpului i-au venit foarte multe idei vis-a-vis de a face prajituri. Clar, nu ii place sa faca ceea ce au altii, ea inventeaza tot timpul retete noi. Cine n-a auzit de tortul Belcolade sau de Trilogia de ciocolata? Sunt creatiile Carmelei, daca nu stiati, care nu lipsesc din nicio cofetarie care se respecta…

Iar pentru cei care se feresc sa manance ciocolata, ea spune ca nu este cazul, pentru ca daca se foloseste ciocolata adevarata, organismul are numai de castigat.

“Ciocolata neagra este aspirina inimii. Unul de cacao, ingredientul principal la obtinerea ciocolatei, curata vasele de sange. 10 grame de ciocolata consumate zilnic iti tin inima mai sanatoasa. Cu cat masa de cacao e mai mare in ciocolata, aceasta este mai amara”, ne-a declarat Carmela.

Cat despre business, sarcinile sunt bine impartite: Carmela se ocupa de retete, instruirea celor 100 de angajati care lucreaza in fabrica din Campina si bineinteles, de relatia cu clientii. Partea administrativa este treaba lui Laurentiu Dascalu – si el cu cunostinte in ale gatitului, ca doar are diploma de bucatar – care se ocupa de cele sapte cofetarii din Campina, Ploiesti si Busteni.

Acum toata lumea este cu gandul la sarbatori, mai ales ca au inceput sa vina si comenzile. Carmela “inventeaza” surprizele dulci pentru petrecerea dintre ani, dar, in acelasi timp, se pregateste si pentru o noua provocare: mondialele de la Bruxelles de anul viitor unde va face echipa cu Ioan Florescu, renumitul maestru bucatar de la Belvedere din Brasov. Vor aurul, este clar…..

Sursa: Informateca

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website

sixteen + 15 =

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Agrostandard | 14 October, 2018 | 1 comentarii | 487 vizualizari | 1 vot

MARUL

2018 este un an cu o productie mare de mere in Romania. Pentru ca preturile sunt mici (chiar si 25 de bani/kg in unele locuri), producatorii prefera sa faca suc din recolta. Asa se intampla si in Harghita, unde productia a depasit orice asteptari. Fructele cele mai frumoase ajung la vanzare, iar celelalte sunt transformate […]

Autor: Agrostandard | 14 October, 2018 | 0 comentarii | 329 vizualizari | 1 vot

legumele

Romania este dependenta de importurile de legume si fructe, in timp ce exporturile practic nici nu conteaza. Dupa cum arata statistica la sase luni, este clar ca ne apropiem de 1 importuri de 1 miliarde de euro la nivelul intregului an. Tara noastra a importat, in primul semestru, legume si fructe in valoare de 783,1 […]

Autor: Agrostandard | 10 October, 2018 | 0 comentarii | 1468 vizualizari | 1 vot

cartofi

Criza mare de cartofi in Europa, in acest an, din cauza vremii capricioase! Preturile au explodat pur si simplu, ajungandu-se ca tona de cartofi sa coste acum 300-350 de euro, fata de 100-110 euro, anul trecut. In piata se cauta cartofi de toate felurile – de consum si mai ales, industrializare, cererea fiind in continua […]

Autor: Agrostandard | 9 October, 2018 | 0 comentarii | 261 vizualizari | 1 vot

targ izvor

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) va sarbatori in 10 octombrie “Ziua Nationala a Produselor Agroalimentare Romanesti” in cadrul Targului Bucurestilor, organizat de Primaria Capitalei prin Centrul de Creatie, Arta si Traditie al Municipiului Bucuresti – CREART, in parteneriat cu MADR, in Parcul Izvor. Petre Daea, ministrul agriculturii si dezvoltarii rurale va deschide oficial evenimentul […]

Autor: Agrostandard | 9 October, 2018 | 0 comentarii | 1545 vizualizari | 1 vot

porumb_boabe

2018 se dovedeste a fi un an dificil pentru producatorii de porumb din Romania, cel putin in relatia cu traderii. In doar o luna si jumatate, agricultorii s-au trezit ca preturile s-au redus de la 65 de bani pe kilogram, la circa 50 de bani pe kilogram, dandu-le peste cap toate socotelile.Nici macar cei care […]

"Producatori si bazine legumicole"
Voturi
Vizualizari
Comentarii
05 Oct 2018 | 0 comentarii | 1309 vizualizari | 2 voturi
04 Oct 2018 | 4 comentarii | 1385 vizualizari | 2 voturi
26 Sep 2018 | 0 comentarii | 268 vizualizari | 2 voturi
25 Sep 2018 | 1 comentarii | 3605 vizualizari | 2 voturi
»
28 Aug 2018 | 2 comentarii | 12156 vizualizari | 1 vot
»
08 Aug 2018 | 0 comentarii | 3713 vizualizari | 1 vot
Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:



Agrostandard poze
PARTENERI
Groupama Asigurari
Ameropa
KWS
Oscar Downstream | distribuitor motorina | statii de incinta | serviciul card de flota | motorina vrac
Seminis
Seminis
Welcome | SC Kwizda Agro Romania SRL
Agrosel | the seed professional
TransLogistica
Ingredients show



bad politics

2018 © Agrostandard