Sustine Agrostandard
starea vremii
Industria alimentara
Carmela, cofetarul de aur de la Campina, care i-a “innebunit‘’ pe cei mai tari maestri din strainatate
Agrostandard | 15 November, 2017 | 0 comentarii | 504 vizualizari |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

carmelaAutor: Viorela Pitulice
Are un nume predestinat pentru industria dulciurilor: Carmela. Aceasta nu inseamna insa ca nu a muncit din greu ca sa obtina tot ceea ce are astazi: un business de succes in Prahova, dar si trei medalii de aur la Olimpiada de la Erfurt si Cupa Mondiala de la Bruxelles, competitii care au loc o data la patru ani si aduna laolalta elita cofetarilor din intreaga lume. Nu se opreste insa aici, tot timpul se pegateste pentru alte si alte provocari, convinsa fiind ca doar asa se poate mentine acolo sus, in varful topului. Este povestea de viata a celui mai cunoscut maestru cofetar din Romania, Carmela Dragomir, proprietarul lantului de cofetarii Delice din
Campina, alaturi de Luarentiu Dascalu.

Arta de a face prajituri a mostenit-o de la bunica ei, care a initiat-o in tainele acestei indeletniciri. A inceput cu prajituri traditionale, iar dupa aceea si-a exersat talentul in crearea de retete care mai de care mai deosebite, chiar sofisticate, am putea spune, si in mod sigur unice, care i-au adus faima nu doar in Romania, ci si in strainatate. A avut nevoie insa de multi ani pentru a ajunge la aceste performante. Si nici nu a fost intamplator, pentru ca a invatat de la cei mai buni profesori in materie, nume de marca in breasla la nivel international. Carmela a urmat cursuri de pregatire in Germania, in Italia, la Academia de Ciocolata de la Barcelona, unde a invatat cu Ramon Morato si Xavier, dar si in Franta, unde i-a cunoscut pe Stephane Klein, Stephane Glacier si Stephane Leroux, nume “grele’’ in domeniu, pentru care a trebuit sa astepte chiar si opt luni sa participe la un curs. Iar rezultatele nu au intarziat sa apara.

’’Am zis sa vad care este diferenta dintre noi si ei. Am vizat pe cei mai buni din cei mai buni. Dupa un singur curs cu Stephane Klein am luat medalia de argint, dupa al doilea -aur’’, povesteste Carmela. Iar de aici incolo, a dat frau liber propriei imaginatii, ccea ce i-a adus si recunoasterea internationala.

Trufele de aur

Carmela se mandreste nu doar cu aurul medaliilor cucerite la competitiile din strainatate, ci si cu trufele ei invelite in foite de aur si argint. Dincolo de aspectul inedit, maestrul cofetar vorbeste de efectele benefice, lucru mai putin stiut, asupra organismului ale celor doua ingrediente mai putin intalnite in laboratoarele de dulciuri….

Ori de-a lungul timpului i-au venit foarte multe idei vis-a-vis de a face prajituri. Clar, nu ii place sa faca ceea ce au altii, ea inventeaza tot timpul retete noi. Cine n-a auzit de tortul Belcolade sau de Trilogia de ciocolata? Sunt creatiile Carmelei, daca nu stiati, care nu lipsesc din nicio cofetarie care se respecta…

Iar pentru cei care se feresc sa manance ciocolata, ea spune ca nu este cazul, pentru ca daca se foloseste ciocolata adevarata, organismul are numai de castigat.

“Ciocolata neagra este aspirina inimii. Unul de cacao, ingredientul principal la obtinerea ciocolatei, curata vasele de sange. 10 grame de ciocolata consumate zilnic iti tin inima mai sanatoasa. Cu cat masa de cacao e mai mare in ciocolata, aceasta este mai amara”, ne-a declarat Carmela.

Cat despre business, sarcinile sunt bine impartite: Carmela se ocupa de retete, instruirea celor 100 de angajati care lucreaza in fabrica din Campina si bineinteles, de relatia cu clientii. Partea administrativa este treaba lui Laurentiu Dascalu – si el cu cunostinte in ale gatitului, ca doar are diploma de bucatar – care se ocupa de cele sapte cofetarii din Campina, Ploiesti si Busteni.

Acum toata lumea este cu gandul la sarbatori, mai ales ca au inceput sa vina si comenzile. Carmela “inventeaza” surprizele dulci pentru petrecerea dintre ani, dar, in acelasi timp, se pregateste si pentru o noua provocare: mondialele de la Bruxelles de anul viitor unde va face echipa cu Ioan Florescu, renumitul maestru bucatar de la Belvedere din Brasov. Vor aurul, este clar…..

Sursa: Informateca

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website

four − 1 =

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Agrostandard | 26 May, 2019 | 0 comentarii | 70 vizualizari | 1 vot

samm

Un producator de paste fara gluten din Satu Mare dicteaza regulile pe piata de profil la nivel european! Sam Mills, companie fondata de un antreprenor roman, a intrat pe aceasta nisa in urma cu 12 ani, ajungand in scurt timp cel mai mare producator din Europa. Si nu doar atat, a reusit sa “traga” dupa […]

Autor: Agrostandard | 25 May, 2019 | 0 comentarii | 151 vizualizari | 1 vot

Florin-Capatana

Dupa ce a plecat de la Carrefour Romania, in urma cu vreo doua luni, Florin Capatana a revenit destul de repede in piata, de aceasta data in postura de Quality Director al Auchan Retail Romania. Capatana a condus timp de 9 ani departamentele de Quality si Corporate Affairs ale Carrefour, insa a fost o buna […]

Autor: Agrostandard | 24 May, 2019 | 0 comentarii | 592 vizualizari | 1 vot

solar

Oltul este judetul cu cel mai mare numar de fermieri inscrisi in programul Tomata. In acest an, 4.810 legumicultori au reusit sa vanda, in cadrul primei sesiuni a programului, cantitatea de 2 tone obligatorie pentru a putea sa primeasca cei 3.000 euro. Alti 440 de producatori inscrisi in program, dar care n-au reusit sa vanda […]

Autor: Agrostandard | 23 May, 2019 | 0 comentarii | 319 vizualizari | 1 vot

rosii_frig

Programul “Rosia romaneasca” a tot prins avant, dar vremea capricioasa le-a dat peste cap planurile agricultorilor. Desi tomatele gustoase ar trebui sa fie deja pe tarabe, putini sunt cei care au reusit sa aduca marfa in fata clientilor. Avand in vedere temperaturile scazute, producatorii spun ca au investit mai mult in sere, asa ca pretul […]

Autor: Agrostandard | 23 May, 2019 | 0 comentarii | 95 vizualizari | 1 vot

kaufland_legume

Kaufland Romania deschide, in data de 23 mai 2019, doua noi magazine, in Focsani si Constanta si ajunge astfel la o retea de 124 de hipermarketuri la nivel national. Acestea fac parte din planurile de extindere accelerata ale retailerului pentru 2019. Prin deschiderea noilor magazine, Kaufland a creat 170 de noi locuri de munca si […]

"Producatori si bazine legumicole"
Voturi
Vizualizari
Comentarii
Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:



Agrostandard poze
PARTENERI
Groupama Asigurari
Ameropa
KWS
Oscar Downstream | distribuitor motorina | statii de incinta | serviciul card de flota | motorina vrac
Seminis
Seminis
Welcome | SC Kwizda Agro Romania SRL
Agrosel | the seed professional
Romanian Financial Conference



bad politics

2019 © Agrostandard