Sustine Agrostandard
starea vremii
Industria alimentara
Carmela, cofetarul de aur de la Campina, care i-a “innebunit‘’ pe cei mai tari maestri din strainatate
Agrostandard | 15 November, 2017 | 0 comentarii | 425 vizualizari |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

carmelaAutor: Viorela Pitulice
Are un nume predestinat pentru industria dulciurilor: Carmela. Aceasta nu inseamna insa ca nu a muncit din greu ca sa obtina tot ceea ce are astazi: un business de succes in Prahova, dar si trei medalii de aur la Olimpiada de la Erfurt si Cupa Mondiala de la Bruxelles, competitii care au loc o data la patru ani si aduna laolalta elita cofetarilor din intreaga lume. Nu se opreste insa aici, tot timpul se pegateste pentru alte si alte provocari, convinsa fiind ca doar asa se poate mentine acolo sus, in varful topului. Este povestea de viata a celui mai cunoscut maestru cofetar din Romania, Carmela Dragomir, proprietarul lantului de cofetarii Delice din
Campina, alaturi de Luarentiu Dascalu.

Arta de a face prajituri a mostenit-o de la bunica ei, care a initiat-o in tainele acestei indeletniciri. A inceput cu prajituri traditionale, iar dupa aceea si-a exersat talentul in crearea de retete care mai de care mai deosebite, chiar sofisticate, am putea spune, si in mod sigur unice, care i-au adus faima nu doar in Romania, ci si in strainatate. A avut nevoie insa de multi ani pentru a ajunge la aceste performante. Si nici nu a fost intamplator, pentru ca a invatat de la cei mai buni profesori in materie, nume de marca in breasla la nivel international. Carmela a urmat cursuri de pregatire in Germania, in Italia, la Academia de Ciocolata de la Barcelona, unde a invatat cu Ramon Morato si Xavier, dar si in Franta, unde i-a cunoscut pe Stephane Klein, Stephane Glacier si Stephane Leroux, nume “grele’’ in domeniu, pentru care a trebuit sa astepte chiar si opt luni sa participe la un curs. Iar rezultatele nu au intarziat sa apara.

’’Am zis sa vad care este diferenta dintre noi si ei. Am vizat pe cei mai buni din cei mai buni. Dupa un singur curs cu Stephane Klein am luat medalia de argint, dupa al doilea -aur’’, povesteste Carmela. Iar de aici incolo, a dat frau liber propriei imaginatii, ccea ce i-a adus si recunoasterea internationala.

Trufele de aur

Carmela se mandreste nu doar cu aurul medaliilor cucerite la competitiile din strainatate, ci si cu trufele ei invelite in foite de aur si argint. Dincolo de aspectul inedit, maestrul cofetar vorbeste de efectele benefice, lucru mai putin stiut, asupra organismului ale celor doua ingrediente mai putin intalnite in laboratoarele de dulciuri….

Ori de-a lungul timpului i-au venit foarte multe idei vis-a-vis de a face prajituri. Clar, nu ii place sa faca ceea ce au altii, ea inventeaza tot timpul retete noi. Cine n-a auzit de tortul Belcolade sau de Trilogia de ciocolata? Sunt creatiile Carmelei, daca nu stiati, care nu lipsesc din nicio cofetarie care se respecta…

Iar pentru cei care se feresc sa manance ciocolata, ea spune ca nu este cazul, pentru ca daca se foloseste ciocolata adevarata, organismul are numai de castigat.

“Ciocolata neagra este aspirina inimii. Unul de cacao, ingredientul principal la obtinerea ciocolatei, curata vasele de sange. 10 grame de ciocolata consumate zilnic iti tin inima mai sanatoasa. Cu cat masa de cacao e mai mare in ciocolata, aceasta este mai amara”, ne-a declarat Carmela.

Cat despre business, sarcinile sunt bine impartite: Carmela se ocupa de retete, instruirea celor 100 de angajati care lucreaza in fabrica din Campina si bineinteles, de relatia cu clientii. Partea administrativa este treaba lui Laurentiu Dascalu – si el cu cunostinte in ale gatitului, ca doar are diploma de bucatar – care se ocupa de cele sapte cofetarii din Campina, Ploiesti si Busteni.

Acum toata lumea este cu gandul la sarbatori, mai ales ca au inceput sa vina si comenzile. Carmela “inventeaza” surprizele dulci pentru petrecerea dintre ani, dar, in acelasi timp, se pregateste si pentru o noua provocare: mondialele de la Bruxelles de anul viitor unde va face echipa cu Ioan Florescu, renumitul maestru bucatar de la Belvedere din Brasov. Vor aurul, este clar…..

Sursa: Informateca

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website

11 − 1 =

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Agrostandard | 21 January, 2019 | 0 comentarii | 87 vizualizari | 1 vot

CTA

Traficul total de marfuri inregistrat, in anul 2018, in porturile maritime romanesti a atins un nou record al ultimilor 30 ani, fiind de 61,3 milioane tone. Traficul de marfuri din 2018 este al treilea cel mai mare din ultimii 30 de ani, fiind mai mic totusi fata de cel din 1988, cand era atins un […]

Autor: Agrostandard | 20 January, 2019 | 0 comentarii | 382 vizualizari | 1 vot

lacatus_rosii

2018 a fost un an bun in legumicultura, pentru ca si preturile au fost mai mari, in contextul in care pe piata consumatorii cauta tot mai mult produse romanesti, a declarat Dr.Victor Lacatus, fost director stiintific al ICDLF Vidra si unul dintre fondatorii Cooperativei Legume de Vidra, la emisiunea In Gradina Danei de la Tvr1. […]

Autor: Agrostandard | 20 January, 2019 | 0 comentarii | 50 vizualizari | 1 vot

apa_cuza

Gradina Botanica din Iasi este o adevarata oaza. Pe langa plante si seminte exotice, acolo exista si mai multe izvoare de ape minerale foarte apreciate de localnici. Conducerea Universitatii “Alexandru Ioan Cuza” din Iasi s-a gandit sa le exploateze, deocamdata pentru consum intern si protocol. Un prim pas s-a facut prin inregistrarea la OSIM a […]

Autor: Agrostandard | 19 January, 2019 | 0 comentarii | 252 vizualizari | 1 vot

olt_tomate

Peste 4.600 de legumicultori din Olt au accesat, in 2018, programul „Tomata”, dublu fata de anul anterior, ceea ce claseaza judetul Olt pe prima pozitie la nivel national in topul celor care s-au inscris in acest program. Directorul executiv al Directiei pentru Agricultura Olt, Dragos Draghicescu, a declarat ca in 2018 nu mai putin de […]

Autor: Agrostandard | 17 January, 2019 | 1 comentarii | 2034 vizualizari | 1 vot

seminte cu suflet

Doua mii de gradinari, membri ai asociatiei ”Seminte cu suflet” vor strabate si in acest an toata tara, incepand din 19 ianuarie, organizand piete libere, unde vor oferi, gratis, seminte tuturor celor care doresc sa cultive si sa manance legume si fructe romanesti, anunta Agerpres. Primul eveniment va avea loc sambata, 19 ianuarie, de la […]

"Producatori si bazine legumicole"
Voturi
Vizualizari
Comentarii
04 Ian 2019 | 0 comentarii | 192 vizualizari | 4 voturi
18 Dec 2018 | 0 comentarii | 232 vizualizari | 3 voturi
24 Oct 2018 | 2 comentarii | 942 vizualizari | 3 voturi
Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:



Agrostandard poze
PARTENERI
Groupama Asigurari
Ameropa
KWS
Oscar Downstream | distribuitor motorina | statii de incinta | serviciul card de flota | motorina vrac
Seminis
Seminis
Welcome | SC Kwizda Agro Romania SRL
Agrosel | the seed professional
TransLogistica
Ingredients show



bad politics

2019 © Agrostandard