Sustine Agrostandard
starea vremii
Industria alimentara
Carmela, cofetarul de aur de la Campina, care i-a “innebunit‘’ pe cei mai tari maestri din strainatate
Agrostandard | 15 November, 2017 | 0 comentarii | 214 vizualizari |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

carmelaAutor: Viorela Pitulice
Are un nume predestinat pentru industria dulciurilor: Carmela. Aceasta nu inseamna insa ca nu a muncit din greu ca sa obtina tot ceea ce are astazi: un business de succes in Prahova, dar si trei medalii de aur la Olimpiada de la Erfurt si Cupa Mondiala de la Bruxelles, competitii care au loc o data la patru ani si aduna laolalta elita cofetarilor din intreaga lume. Nu se opreste insa aici, tot timpul se pegateste pentru alte si alte provocari, convinsa fiind ca doar asa se poate mentine acolo sus, in varful topului. Este povestea de viata a celui mai cunoscut maestru cofetar din Romania, Carmela Dragomir, proprietarul lantului de cofetarii Delice din
Campina, alaturi de Luarentiu Dascalu.

Arta de a face prajituri a mostenit-o de la bunica ei, care a initiat-o in tainele acestei indeletniciri. A inceput cu prajituri traditionale, iar dupa aceea si-a exersat talentul in crearea de retete care mai de care mai deosebite, chiar sofisticate, am putea spune, si in mod sigur unice, care i-au adus faima nu doar in Romania, ci si in strainatate. A avut nevoie insa de multi ani pentru a ajunge la aceste performante. Si nici nu a fost intamplator, pentru ca a invatat de la cei mai buni profesori in materie, nume de marca in breasla la nivel international. Carmela a urmat cursuri de pregatire in Germania, in Italia, la Academia de Ciocolata de la Barcelona, unde a invatat cu Ramon Morato si Xavier, dar si in Franta, unde i-a cunoscut pe Stephane Klein, Stephane Glacier si Stephane Leroux, nume “grele’’ in domeniu, pentru care a trebuit sa astepte chiar si opt luni sa participe la un curs. Iar rezultatele nu au intarziat sa apara.

’’Am zis sa vad care este diferenta dintre noi si ei. Am vizat pe cei mai buni din cei mai buni. Dupa un singur curs cu Stephane Klein am luat medalia de argint, dupa al doilea -aur’’, povesteste Carmela. Iar de aici incolo, a dat frau liber propriei imaginatii, ccea ce i-a adus si recunoasterea internationala.

Trufele de aur

Carmela se mandreste nu doar cu aurul medaliilor cucerite la competitiile din strainatate, ci si cu trufele ei invelite in foite de aur si argint. Dincolo de aspectul inedit, maestrul cofetar vorbeste de efectele benefice, lucru mai putin stiut, asupra organismului ale celor doua ingrediente mai putin intalnite in laboratoarele de dulciuri….

Ori de-a lungul timpului i-au venit foarte multe idei vis-a-vis de a face prajituri. Clar, nu ii place sa faca ceea ce au altii, ea inventeaza tot timpul retete noi. Cine n-a auzit de tortul Belcolade sau de Trilogia de ciocolata? Sunt creatiile Carmelei, daca nu stiati, care nu lipsesc din nicio cofetarie care se respecta…

Iar pentru cei care se feresc sa manance ciocolata, ea spune ca nu este cazul, pentru ca daca se foloseste ciocolata adevarata, organismul are numai de castigat.

“Ciocolata neagra este aspirina inimii. Unul de cacao, ingredientul principal la obtinerea ciocolatei, curata vasele de sange. 10 grame de ciocolata consumate zilnic iti tin inima mai sanatoasa. Cu cat masa de cacao e mai mare in ciocolata, aceasta este mai amara”, ne-a declarat Carmela.

Cat despre business, sarcinile sunt bine impartite: Carmela se ocupa de retete, instruirea celor 100 de angajati care lucreaza in fabrica din Campina si bineinteles, de relatia cu clientii. Partea administrativa este treaba lui Laurentiu Dascalu – si el cu cunostinte in ale gatitului, ca doar are diploma de bucatar – care se ocupa de cele sapte cofetarii din Campina, Ploiesti si Busteni.

Acum toata lumea este cu gandul la sarbatori, mai ales ca au inceput sa vina si comenzile. Carmela “inventeaza” surprizele dulci pentru petrecerea dintre ani, dar, in acelasi timp, se pregateste si pentru o noua provocare: mondialele de la Bruxelles de anul viitor unde va face echipa cu Ioan Florescu, renumitul maestru bucatar de la Belvedere din Brasov. Vor aurul, este clar…..

Sursa: Informateca

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website

1 × two =

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Agrostandard | 14 December, 2017 | 0 comentarii | 130 vizualizari | 1 vot

sosuri baneasa

Marca Baneasa, unul din cele mai cunoscute brand-uri din domeniul moraritului si productiei de paste fainoase din Romania, isi extinde portofoliul cu un nou produs – Gama de sosuri pentru paste Baneasa, care ofera consumatorilor posibilitatea de a prepara retetele preferate cu un sos pentru paste Arrabiatta, Bolognese sau cu un sos cu Masline si […]

Autor: Agrostandard | 12 December, 2017 | 0 comentarii | 197 vizualizari | 1 vot

magazin

Piata romaneasca de retail este estimata, in prezent, la 40 miliarde euro, 85% din produsele vandute in lantul de comert fiind de origine mixta, iar 15% sunt produse locale, conform unui studiu de realizat de Euler Hermes. In 2016, piata de retail din Romania a inregistrat o crestere de 12% pe fondul majorarii salariului minim […]

Autor: Agrostandard | 10 December, 2017 | 0 comentarii | 460 vizualizari | 1 vot

CARNE

In preajma sarbatorilor de iarna cand, in mod traditional, creste consumul de produse alimentare, ANSVSA recomanda cetatenilor sa achiziționeze produse alimentare numai din unitati sau spatii autorizate sanitar veterinar. In cadrul acestor unitați autorizate atat carnea cat si alte produse de origine animala sau non-animala au fost supuse controlului sanitar-veterinar si pentru siguranta alimentelor si […]

Autor: Agrostandard | 10 December, 2017 | 0 comentarii | 475 vizualizari | 1 vot

oua

Opt din zece romani consuma oua saptamanal, iar cei mai multi dintre ei (39%) consuma intre trei si sase oua pe saptamana, potrivit unui comunicat realizat de Agricola Bacau, in noiembrie. 14% dintre cei chestionati consuma oua zilnic si doar unu din zece romani declara ca mananca mai putin de un ou pe saptamana sau […]

Autor: Agrostandard | 5 December, 2017 | 0 comentarii | 273 vizualizari | 1 vot

caramizaru

FrieslandCampina, unul din principalii jucatori pe piata interna a lactatelor, a investit in acest an, in ciuda contextului dificil de piata, circa 1,3 milioane de euro intr-o linie de productie a telemelei la fabrica din Cluj. Acesta este de altfel si nivelul investitiilor realizate de companie, care trece de cativa ani printr-un amplu proces de […]

"Producatori si bazine legumicole"
Voturi
Vizualizari
Comentarii
12 Oct 2017 | 0 comentarii | 1615 vizualizari | 6 voturi
05 Dec 2017 | 0 comentarii | 2300 vizualizari | 2 voturi
05 Dec 2017 | 0 comentarii | 1011 vizualizari | 2 voturi
»
20 Sep 2017 | 0 comentarii | 3736 vizualizari | 2 voturi
»
24 Oct 2017 | 0 comentarii | 3404 vizualizari | 2 voturi
Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:



Agrostandard poze
PARTENERI
Ameropa



bad politics

2017 © Agrostandard