Sustine Agrostandard
starea vremii
Industria alimentara
Carmela, cofetarul de aur de la Campina, care i-a “innebunit‘’ pe cei mai tari maestri din strainatate
Agrostandard | 15 November, 2017 | 0 comentarii | 576 vizualizari |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

carmelaAutor: Viorela Pitulice
Are un nume predestinat pentru industria dulciurilor: Carmela. Aceasta nu inseamna insa ca nu a muncit din greu ca sa obtina tot ceea ce are astazi: un business de succes in Prahova, dar si trei medalii de aur la Olimpiada de la Erfurt si Cupa Mondiala de la Bruxelles, competitii care au loc o data la patru ani si aduna laolalta elita cofetarilor din intreaga lume. Nu se opreste insa aici, tot timpul se pegateste pentru alte si alte provocari, convinsa fiind ca doar asa se poate mentine acolo sus, in varful topului. Este povestea de viata a celui mai cunoscut maestru cofetar din Romania, Carmela Dragomir, proprietarul lantului de cofetarii Delice din
Campina, alaturi de Luarentiu Dascalu.

Arta de a face prajituri a mostenit-o de la bunica ei, care a initiat-o in tainele acestei indeletniciri. A inceput cu prajituri traditionale, iar dupa aceea si-a exersat talentul in crearea de retete care mai de care mai deosebite, chiar sofisticate, am putea spune, si in mod sigur unice, care i-au adus faima nu doar in Romania, ci si in strainatate. A avut nevoie insa de multi ani pentru a ajunge la aceste performante. Si nici nu a fost intamplator, pentru ca a invatat de la cei mai buni profesori in materie, nume de marca in breasla la nivel international. Carmela a urmat cursuri de pregatire in Germania, in Italia, la Academia de Ciocolata de la Barcelona, unde a invatat cu Ramon Morato si Xavier, dar si in Franta, unde i-a cunoscut pe Stephane Klein, Stephane Glacier si Stephane Leroux, nume “grele’’ in domeniu, pentru care a trebuit sa astepte chiar si opt luni sa participe la un curs. Iar rezultatele nu au intarziat sa apara.

’’Am zis sa vad care este diferenta dintre noi si ei. Am vizat pe cei mai buni din cei mai buni. Dupa un singur curs cu Stephane Klein am luat medalia de argint, dupa al doilea -aur’’, povesteste Carmela. Iar de aici incolo, a dat frau liber propriei imaginatii, ccea ce i-a adus si recunoasterea internationala.

Trufele de aur

Carmela se mandreste nu doar cu aurul medaliilor cucerite la competitiile din strainatate, ci si cu trufele ei invelite in foite de aur si argint. Dincolo de aspectul inedit, maestrul cofetar vorbeste de efectele benefice, lucru mai putin stiut, asupra organismului ale celor doua ingrediente mai putin intalnite in laboratoarele de dulciuri….

Ori de-a lungul timpului i-au venit foarte multe idei vis-a-vis de a face prajituri. Clar, nu ii place sa faca ceea ce au altii, ea inventeaza tot timpul retete noi. Cine n-a auzit de tortul Belcolade sau de Trilogia de ciocolata? Sunt creatiile Carmelei, daca nu stiati, care nu lipsesc din nicio cofetarie care se respecta…

Iar pentru cei care se feresc sa manance ciocolata, ea spune ca nu este cazul, pentru ca daca se foloseste ciocolata adevarata, organismul are numai de castigat.

“Ciocolata neagra este aspirina inimii. Unul de cacao, ingredientul principal la obtinerea ciocolatei, curata vasele de sange. 10 grame de ciocolata consumate zilnic iti tin inima mai sanatoasa. Cu cat masa de cacao e mai mare in ciocolata, aceasta este mai amara”, ne-a declarat Carmela.

Cat despre business, sarcinile sunt bine impartite: Carmela se ocupa de retete, instruirea celor 100 de angajati care lucreaza in fabrica din Campina si bineinteles, de relatia cu clientii. Partea administrativa este treaba lui Laurentiu Dascalu – si el cu cunostinte in ale gatitului, ca doar are diploma de bucatar – care se ocupa de cele sapte cofetarii din Campina, Ploiesti si Busteni.

Acum toata lumea este cu gandul la sarbatori, mai ales ca au inceput sa vina si comenzile. Carmela “inventeaza” surprizele dulci pentru petrecerea dintre ani, dar, in acelasi timp, se pregateste si pentru o noua provocare: mondialele de la Bruxelles de anul viitor unde va face echipa cu Ioan Florescu, renumitul maestru bucatar de la Belvedere din Brasov. Vor aurul, este clar…..

Sursa: Informateca

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website

19 + 17 =

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Agrostandard | 19 September, 2019 | 0 comentarii | 134 vizualizari | 1 vot

alune

Paguba fara precedent pe piata alunelor de cultura! Din cauza schimbarilor climatice din ultimii ani si, in special, a vremii foarte calduroase, polenizarea a fost compromisa la aproape doua treimi dintre plantatii. Fenomenul s-a regasit atat in Romania, cat si in tari mari producatoare de alune, precum Turcia, sau Italia. Pretul la bursa aproape ca […]

Autor: Agrostandard | 17 September, 2019 | 0 comentarii | 78 vizualizari | 1 vot

cas

Cooperativa Agricola de Gradul I Grupul de Producatori Singeorz Bai, din judetul Bistrita Nasaud, este prima cooperativa din zona montana care a obtinut dreptul de utilizare a mentiunii de calitate facultative „produs montan” pentru urmatoarele 6 produse: „Cascaval”, „Telemea”, „Smantana”, „Urda”, „Cas din lapte de vaca” si „Branza framantata de Singeorz Bai”. Acestea sunt inscrise […]

Autor: Agrostandard | 17 September, 2019 | 0 comentarii | 84 vizualizari | 1 vot

targ1

O misiune agricola romano-moldoveana din SUA, la care participa si reprezentanti ai conducerii MADR (George Sava, in dubla calitate de secretar general adjunct si presedinte al Consiliului de administratie al Casei Romane de Comert Agroalimentar ”Unirea”, alaturi de Amelia Rus, director general al directiei generale de politici in industria alimentara si comert) este prezenta in […]

Autor: Agrostandard | 16 September, 2019 | 0 comentarii | 107 vizualizari | 1 vot

alimente

In zilele noastre existenta frigiderului in marea majoritate a gospodariilor ni se pare mai mult decat fireasca, el permitand pastrarea alimentelor si a preparatelor culinare un timp mai indelungat fara teama ca acestea se vor deteriora sau isi vor pierde calitatile nutritive. Cu toate acestea, exista o serie de alimente pentru care se recomanda a […]

Autor: Agrostandard | 16 September, 2019 | 0 comentarii | 1557 vizualizari | 2 voturi

mere5

Desi productia de mere este mai mica cu pana la 40% in acest an, fata de 2018, potrivit estimarilor Prodcom, producatorii romani n-au deloc motive sa se bucure. Nu doar ca nu reusesc sa vanda productia la un pret decent, ci nici macar nu au oferta de pret la industrializare! O situatie dramatica, care, cel […]

"Producatori si bazine legumicole"
Voturi
Vizualizari
Comentarii
28 Iun 2019 | 1 comentarii | 1723 vizualizari | 3 voturi
14 Sep 2019 | 0 comentarii | 1217 vizualizari | 2 voturi
13 Sep 2019 | 0 comentarii | 605 vizualizari | 2 voturi
05 Sep 2019 | 0 comentarii | 115 vizualizari | 2 voturi
»
24 Iul 2019 | 0 comentarii | 2255 vizualizari | 2 voturi
»
24 Aug 2019 | 0 comentarii | 1757 vizualizari | 1 vot
»
28 Iun 2019 | 1 comentarii | 1723 vizualizari | 3 voturi
Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:



Agrostandard poze
PARTENERI
Hydro
Rossmann
Ameropa
KWS
Oscar Downstream | distribuitor motorina | statii de incinta | serviciul card de flota | motorina vrac
Seminis
Seminis
Welcome | SC Kwizda Agro Romania SRL
Agrosel | the seed professional
Bucharest Food



bad politics

2019 © Agrostandard