Sustine Agrostandard
arhiva stiri
starea vremii
Industria alimentara
Campania „Sa ințelegem mai bine alimentele” ajunge la Iasi pe 19 si 20 iulie
Agrostandard | 7 July, 2019 | 0 comentarii | 290 vizualizari |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

sa-intelegem-alim-2019-46_www-1-696x461 poza comunicat (1)Campania de informare, educare si corectare a percepției consumatorului „Sa ințelegem mai bine alimentele”, organizata in premiera naționala de RO.aliment, faciliteaza intalnirea dintre experții in calitate/testare si consumatorii romani in gradina Mall Palas Iasi, pe 19 si 20 iulie. Cu aceasta ocazie, revista RO.aliment invita locuitorii Iasiului, jurnalistii ce acopera aceasta zona sau domeniul sanatații, dar si specialistii in nutriție, stil de viața echilibrat si cercetare sa participe la workshopul in care ne-am propus sa spunem adevarul despre miturile referitoare la alimente.

„Prin aceasta inițiativa, vrem sa ii ajutam pe consumatori sa ințeleaga ca un stil de viața sanatos se traduce intr-o alimentație echilibrata, cu restricții impuse doar de anumite patologii identificate de medicul specialist. Daca vrem sa contribuim la sanatatea familiei noastre, in cosul de cumparaturi trebuie sa avem si proteine – de origine animala sau de origine vegetala, si fibre si carbohidrați. Toate sunt necesare, pentru un tonus ridicat si pentru a avea energie pe tot parcursul zilei. De aceea lansam invitația catre consumatori, jurnalisti si producatori deopotriva, cu scopul de a avea un dialog deschis atat de necesar societații romanesti”, a declarat Claudia Bocean, General Manager RO.aliment.

Dialogul va avea loc pe 19 iulie, facilitat de workshopul „Demontam stirile false despre alimente”, unde vom aborda unele dintre cel mai des intalnite fake news, pe care le vom demitiza cu argumente stiințifice, datorita parteneriatelor incheiate cu mediul profesional, academic si de cercetare. Totodata, pe parcursul celor doua zile, vizitatorii pot degusta si cumpara produsele celor mai responsabili jucatori din industria alimentara, carora le pot adresa direct intrebari despre conținutul produselor lor si beneficiile ingredientelor asupra sanatații intregii familii.

In calitate de reprezentanți ai presei de specialitate, consideram necesara o informare corecta a consumatorilor, in sensul de a-i educa sa identifice stirile false, si totodata a jurnalistilor, pentru a-i ajuta sa transmita intr-un mod echidistant stirile referitoare la industria alimentara.

Pe langa zona de standuri si intalnirea cu specialistii, campania „Sa ințelegem mai bine alimentele” va aduce in gradina Mall Palas Iasi si un show culinar, o zona dedicata copiilor, cu activitați specifice, dar si tombole si concursuri, despre care va vom prezenta mai multe informații in curand.

Despre campanie

Campania „Sa ințelegem mai bine alimentele” a debutat pe 7 iunie 2019, in Mall Promenada Bucuresti, cu un workshop ce a facilitat intalnirea specialistilor din cercetare, cu reprezentanții producatorilor din industria alimentara si consumatorii finali. Cu sprijinul organizațiilor profesionale (APRIL, ARC, ASMP, ROMALIMENTA, APAR, FNDA, ROMPAN), a IBA Bucuresti si a partenerilor CRIS-TIM, Comtim, Aldis, Five Continents, Tano Prod, Napolact, Ocean Fish si Eco Extract, ducem caravana si la Iasi (19 – 20 iulie), revenim la Bucuresti (9-10 august), apoi Constanța (31 august – 1 septembrie) si Cluj (septembrie). Pentru a afla programul complet, urmariți stirile RO.aliment.

Despre RO.aliment

Inființata in urma cu patru ani, revista de specialitate RO.aliment se adreseaza specialistilor din industria agro-alimentara, dorind sa realizeze conexiuni intre cererea si oferta din țara noastra. Prin cele patru ediții tiparite anual, publicația prezinta cele mai noi informații tehnice in domeniu, realizeaza studii de impact, de schimbare a gusturilor consumatorilor si analizeaza tendințele ce vor marca industria in urmatoarea perioada.

Concomitent, revista RO.aliment organizeaza patru evenimente in fiecare an: seminarul Nutriție. Nutrienți. Sanatate, expo-conferința „Produsul Romanesc”, Ingredients Show si seminarul Etichetare. Siguranța. Etica. Pentru mai multe informații, accesați website-ul RO.aliment: https://www.roaliment.ro/

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Agrostandard | 25 January, 2021 | 0 comentarii | 441 vizualizari | 1 vot

adrian_pintea

Adrian Pintea, seful Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA), a declarat intr-un interviu exclusiv acordat FoodBiz.ro ca introducerea unor masuri noi de ajutor, in acest an, pentru fermierii afectati de criza COVID-19 depinde de evolutia pandemiei COVID-19, iar Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale va trebui sa tina cont de deciziile care se iau […]

Autor: Agrostandard | 25 January, 2021 | 0 comentarii | 42 vizualizari | 1 vot

bunuri_larg_consum (1)

Asociatia Companiilor de Distributie de Bunuri din Romania (ACDBR) acuza Ministerul Fondurilor Europene de ingradirea dreptului la accesarea fondurilor europene, dupa ce a nesocotit obligatia de a notifica Comisiei Europene modificarea Schemei de ajutor de stat instituite prin Legea nr. 220/2020 de aprobare a OUG nr 130/2020. Prin acest act normativ se finanteaza sectoare economice […]

Autor: Agrostandard | 22 January, 2021 | 0 comentarii | 91 vizualizari | 2 voturi

sergiana

Producatorul de preparate din carne Sergiana din Brasov anunta planuri importante pentru 2021 in ceea ce priveste dezvoltarea retelei proprii de retail atât pe segmentul comertului traditional, cat si pe cel modern. Nu in ultimul rând, se are in vedere si consolidarea prezentei in comertul electronic, dupa inaugurarea Pravaliei Online, in noiembrie 2020. Prima directie, […]

Autor: Agrostandard | 22 January, 2021 | 0 comentarii | 73 vizualizari | 1 vot

Salam Sibiu IGP_campanie

Reprezentantii Asociatiei Producatorilor de Salam de Sibiu (APSS) prezinta in premiera pentru România prima campanie a unui produs incadrat intr-un sistem de calitate European, facând cunoscuta povestea Salamului de Sibiu publicului larg. Salamul de Sibiu – Indicatie Geografica Protejata este primul produs romanesc din categoria carne procesata recunoscut in 2016 cu distinctia europeana a calitatii […]

Autor: Agrostandard | 20 January, 2021 | 0 comentarii | 1476 vizualizari | 3 voturi

oros

Ministrul Agriculturii Adrian Oros a anuntat sumele care vor ajunge la legumicultori pentru Campania 2020: 4880 euro/ha – sprijin cuplat vegetal (SCV) pentru legume cultivate in spatii protejate si 1800 euro/ha – SCV la tomate pentru industrializare. Programul Tomata se va extinde si se va imbunatati, dupa ce in patru ani a consumat 172 mil. […]

"Producatori si bazine legumicole"
Voturi
Vizualizari
Comentarii
10 Ian 2021 | 0 comentarii | 1664 vizualizari | 4 voturi
11 Ian 2021 | 0 comentarii | 1866 vizualizari | 3 voturi
22 Ian 2021 | 0 comentarii | 91 vizualizari | 2 voturi
19 Ian 2021 | 0 comentarii | 137 vizualizari | 2 voturi
»
11 Ian 2021 | 0 comentarii | 1866 vizualizari | 3 voturi
»
05 Dec 2020 | 0 comentarii | 1775 vizualizari | 2 voturi
»
10 Ian 2021 | 0 comentarii | 1664 vizualizari | 4 voturi
Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:



Agrostandard poze
PARTENERI
Hydro
Rossmann
Ameropa
KWS
Oscar Downstream | distribuitor motorina | statii de incinta | serviciul card de flota | motorina vrac
Seminis
Seminis
Welcome | SC Kwizda Agro Romania SRL
Agrosel | the seed professional



bad politics

2021 © Agrostandard