Sustine Agrostandard
arhiva stiri
starea vremii
Industria alimentara
Calin Musca, PorkProd: Integrarea genereaza un profit mult mai mic si costa mult mai mult
Agrostandard | 16 July, 2020 | 0 comentarii | 484 vizualizari |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

Calin-MuscaIntegrarea productiei este un obiectiv pe care multi antreprenori romani il urmaresc, dar putini sunt cei care reusesc pana la urma sa-l puna in practica. La Curtici, in judetul Arad, o afacere romaneasca a reusit sa devina un model de integrare de success pentru intreg agribusiness-ul autohton. Vorbim de intreg lantul, de la productie vegetala (7.500 de hectare de teren agricol), zootehnie – ferme de porci si de vaci, abator, procesare si o retea proprie de 37 de magazine. Investitii de milioane de euro realizate deja si altele in curs, obiectivul fiind maximizarea activitatii!

Un proces care necesita timp, bani si multa dedicare! Pentru ca in agricultura, profiturile nu vin asa de repede, cum se asteapta bancherii, iar daca nu dispui de resurse propii, chiar n-ai cum sa te apuci de investitii, povesteste Calin Musca, managerul PorkProd, cel care duce mai departe munca de o viata a tatalui sau, cunoscutul fermier Dimitrie Musca.

Daca la vegetal, un ciclu de productie dureaza 200-300 de zile, in zootehnie vorbim de mult mai mult, pana la 3,5 ani, cum este la bovine. Neinteresant pentru bancheri, nu-i asa? Acesta este si motivul pentru care multi agricultori se feresc de integrare, pentru ca nu-si permit din punct de vedere financiar sa sustina investitiile.

Citeste si #RomaniaFunctioneaza. D. Musca: In agricultura de multe ori se lucreaza zi lumina!

“Cred ca pe termen mediu si lung castigul este acolo unde integrezi mai multe verigi intr-o singura mana, integrarea genereaza un profit mult mai mic si costa mult mai mult, dar ai marele avantaj ca ai controlul pe toate verigile de productie. Poti sa controlezi mult mai usor calitatea”, a declarat Calin Musca in cadrul evenimentului “Tehnologia sprijina agribusiness-ul romanesc in pandemie”, desfasurat la ASAS. Manifestarea a avut loc sub cupola FoodIntelForum.ro, Editia a 3-a 25 iunie – 21 iulie.

Mai simplu spus, atunci cand iei o bucata de carne din magazin, stii totul despre intreg procesul de productie, de la momentul punerii semintei in pamant, pana la produsul care ajunge in farfuria omului. Ori tot acest sistem de control genereaza costuri suplimentare. Si o spune un om care a absolvit studii de automatica si care a ales sa foloseasca tehnologia de ultima ora pe intreg lantul de productie.

“In tot ceea ce facem incercam sa avem controlul calitatii. Aceasta inseamna urmarirea proceselor in timp real, incepand de la porcul in viu, pana la salam sau carne. Identificam din ce ferma provine animalul, din ce comportiment, etc. Avem cu adevarat trasabilitate. In momentul cand iau o bucata de salam din magazin, verificand numarul de lot vad tot istoricul, care ma ajuta sa fiu sigur ca tot ceea ce iese de acolo este corect”, a mai spus Musca.

Este crezul unui tanar care crede in integrare si, mai ales, in automatizare!

Sursa: FoodBiz

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Agrostandard | 22 October, 2020 | 0 comentarii | 133 vizualizari | 1 vot

berari

Valoarea garantiei pentru ambalaje ar putea fi de 50 de bani, decizia urmand a fi luata de Ministerul Mediului, iar consumatorii ar putea primi contravaloarea in numerar, a afirmat Julia Leferman, director general Asociatia Berarii Romaniei la conferinta anuala a asociatiei. “Valoarea garantiei va fi reglementata prin hotarare de Guvern. Exista un studiu pe care […]

Autor: Agrostandard | 22 October, 2020 | 0 comentarii | 119 vizualizari | 1 vot

badea1

In viitorul Plan National Strategic, afacerile in sistem integrat din agricultura vor beneficia de o atentie sporita, iar prin urmare si fondurile alocate vor fi importante. O adevarata sansa pentru fermierii romani care trebuie sa profite la maximum de aceasta oportunitate daca vor sa devina rentabili. Altfel spus, a cam sosit momentul sa nu mai […]

Autor: Agrostandard | 20 October, 2020 | 0 comentarii | 376 vizualizari | 1 vot

Calin-Musca

Calin Musca, antreprenor PorkProd, a declarat la BucharestFoodSummit ca nu doar ca se importa foarte mult, dar de multe ori se aduce carne de la abatoare din vestul Europei cu termene de valabilitate la limita expirarii, ceea ce constituie o grava amenintare la adresa sanatatii consumatorilor romani. Romania este de ani buni un importator net […]

Autor: Agrostandard | 19 October, 2020 | 0 comentarii | 589 vizualizari | 1 vot

emil_dumitru

Emil Dumitru, secretar de stat in Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR), le-a promis, in cadrul BucharestFoodSummit, fermierilor care au afaceri integrate sprijin pentru deschiderea de magazine proprii pe bani europeni. In viitorul Plan National Strategic (PNS) se va pune accent pe finantarea fermelor care vor sa-si integreze productia, pe procesare si asociere, pentru ca […]

Autor: Agrostandard | 18 October, 2020 | 0 comentarii | 208 vizualizari | 1 vot

Profi2

Reteaua Profi a inceput primele livrari de marfa catre magazine de la noul sau depozit situat la Bolintin Deal, primul care acopera atat produse proaspete, cat si congelate. “Este primul nostru astfel de depozit, dar el va fi urmat si de altele,” a declarat Pawel Musial, directorul general Profi. “In 2022 vom avea depozite cu […]

"Producatori si bazine legumicole"
Voturi
Vizualizari
Comentarii
»
09 Oct 2020 | 0 comentarii | 1832 vizualizari | 1 vot
»
20 Aug 2020 | 0 comentarii | 1773 vizualizari | 4 voturi
Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:



Agrostandard poze
PARTENERI
Hydro
Rossmann
Ameropa
KWS
Oscar Downstream | distribuitor motorina | statii de incinta | serviciul card de flota | motorina vrac
Seminis
Seminis
Welcome | SC Kwizda Agro Romania SRL
Agrosel | the seed professional



bad politics

2020 © Agrostandard