Busuiocul genovez este o cultura de nisa care incepe sa devina interesanta si la romani! Dupa ce a accesat un proiect cu fonduri europene pentru legume, unei tinere din Craiova i-a venit ideea sa se apuce sa planteze busuioc genovez. Tehnica de lucru a dobandit-o inca de pe bancile facultatii de agronomie, cand mergea la statiunea Banu Maracine in cercetare. Acum 3 ani, a accesat si castigat un proiect cu fonduri europene de 40.000 de euro si pe langa castraveti, varza sau vinete, Patricia Maria Popa s-a gandit sa cultive si planta aromatica, la mare cautare de altfel, potrivit Ziarul Agricol.
L-a semanat in a doua decada a lunii aprilie, in alveole, apoi l-a repicat la jumatatea lunii iunie in ghivece galvanizate. Busuiocul nu este o planta pretentioasa, dar are nevoie de ingrijire.
Citeste si EXCLUSIV: STUDIU DE PIATA “LEGUME DE SERA SI SOLARII”
„Aceasta planta aromatica are nevoie de lumina si apa, de doua ori pe zi merg in spatiul protejat si il ud. Cel mai important lucru in ingrijirea ghivecelor de busuioc este soarele, acesta trebuie udat in fiecare zi daca este tinut la soare. In functie de marimea ghiveciului, busuiocul poate necesita si doua udari pe zi. Totodata, trebuie stiut si faptul ca apa nu trebuie sa balteasca in ghiveci, pentru ca prea mult apa poate duce la putrezirea radacinilor si moartea plantei”, a precizat Maria Patricia Popa.
Continuarea aici.
Citeste si Legumicultura la Fierbinti de Ialomita! Rosia, cea mai profitabila
Adauga un comentariu!
Editoriale din aceeasi categorie
Autor: Agrostandard | 25 January, 2021 | 0 comentarii | 475 vizualizari | 1 vot

Adrian Pintea, seful Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA), a declarat intr-un interviu exclusiv acordat FoodBiz.ro ca introducerea unor masuri noi de ajutor, in acest an, pentru fermierii afectati de criza COVID-19 depinde de evolutia pandemiei COVID-19, iar Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale va trebui sa tina cont de deciziile care se iau […]
Autor: Agrostandard | 25 January, 2021 | 0 comentarii | 46 vizualizari | 1 vot

Asociatia Companiilor de Distributie de Bunuri din Romania (ACDBR) acuza Ministerul Fondurilor Europene de ingradirea dreptului la accesarea fondurilor europene, dupa ce a nesocotit obligatia de a notifica Comisiei Europene modificarea Schemei de ajutor de stat instituite prin Legea nr. 220/2020 de aprobare a OUG nr 130/2020. Prin acest act normativ se finanteaza sectoare economice […]
Autor: Agrostandard | 22 January, 2021 | 0 comentarii | 92 vizualizari | 2 voturi

Producatorul de preparate din carne Sergiana din Brasov anunta planuri importante pentru 2021 in ceea ce priveste dezvoltarea retelei proprii de retail atât pe segmentul comertului traditional, cat si pe cel modern. Nu in ultimul rând, se are in vedere si consolidarea prezentei in comertul electronic, dupa inaugurarea Pravaliei Online, in noiembrie 2020. Prima directie, […]
Autor: Agrostandard | 22 January, 2021 | 0 comentarii | 73 vizualizari | 1 vot

Reprezentantii Asociatiei Producatorilor de Salam de Sibiu (APSS) prezinta in premiera pentru România prima campanie a unui produs incadrat intr-un sistem de calitate European, facând cunoscuta povestea Salamului de Sibiu publicului larg. Salamul de Sibiu – Indicatie Geografica Protejata este primul produs romanesc din categoria carne procesata recunoscut in 2016 cu distinctia europeana a calitatii […]
Autor: Agrostandard | 20 January, 2021 | 0 comentarii | 1480 vizualizari | 3 voturi

Ministrul Agriculturii Adrian Oros a anuntat sumele care vor ajunge la legumicultori pentru Campania 2020: 4880 euro/ha – sprijin cuplat vegetal (SCV) pentru legume cultivate in spatii protejate si 1800 euro/ha – SCV la tomate pentru industrializare. Programul Tomata se va extinde si se va imbunatati, dupa ce in patru ani a consumat 172 mil. […]