Sustine Agrostandard
arhiva stiri
starea vremii
Distributie-Comert
BucharestFoodSummit.ro – Ministrul Oros intre marii fermieri romani si retelele de hipermarket-uri
Agrostandard | 30 October, 2020 | 0 comentarii | 360 vizualizari |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

p1BucharestFoodSummit.ro a continuat joi, 29 octombrie, la USAMV Bucuresti cu un eveniment de exceptie, mai ales ca si tema a fost foarte generoasa: Dezvoltarea marilor retele de comert si a lanturilor de magazine apartinand fermierilor integratori. Rectorul Sorin Cimpeanu si Prorectorul Razvan Teodorescu fac o descriere foarte interesanta a capacitatilor de exceptie pe care le are USAMV in peisajul academic al agriculturii romanesti.

Auchan, Carrefour, Kaufland, anunta planuri de expansiune surprinzatoare, precum si sprijin pentru fermierii romani: unii ii lauda, altii ii contesta.

p7

smart

smart

Corporatistul pur-sange Valer Hancas de la Kaufland explica cum din fiecare leu incasat, 66 de bani se duc la producatorii locali. Exponent de varf al marilor retele, el incearca sa tina alaturi fermierii de orice dimensiune in timp ce implementeaza stabilitatea marilor proceduri ale lanturilor internationale.

p4

p2

Presedintele ANPC, Paul Anghel, anunta metode de control unitare care sa ajute fermierii romani sa fie solicitati de marile lanturi pentru produsele lor, nu sa astepte ei pe la portile marilor hipermarket-uri.
Intensitatea dezbaterilor si conotatiile dialogului dintre participanti redefinesc viitorul agribusiness-ului romanesc.

Dimitrie Musca, presedintele CAI Curtici, anunta ca vrea sa-si mareasca reteaua proprie de magazine pana la 100 de unitati (fata de 36 in prezent) si ca n-are nevoie de retaileri.

p5

Cunoscutul fermier Alexandru Baciu din Calarasi vrea si el sa-si extinda reteaua de magazine si restaurante.

p6

Spectaculosul fermier Nicusor Serban, presedinte al Clubului Fermierilor, isi doreste ca marii retaileri sa promoveze pe plan european produsele romanesti.

p1

La mijloc se afla ministrul Agriculturii, Adrian Oros, care incearca sa-i concilieze si sa-i aduca la masa dialogului. Ministrul aduce o multime de informatii noi de la Uniunea Europeana si incearca sa gaseasca un echilibru si elemente de asociere pentru toti actorii industriei agribusiness.

Dar pana la urma, optiunile fiecarui producator, precum si ale marilor retaileri vor fi analizate in saptamanile care urmeaza pe toate canalele media care au participat la dezbaterile foarte intense de astazi.

BucharestFoodSummit.ro, Editia a III-a: 21 septembrie – 19 noiembrie 2020, conferinta: „Modernizarea continua a retelelor de retail in Romania si Europa de Sud-Est. Efort, succes, asociere si parteneriat intre producatori si retele de desfacere. Comertul, veriga fundamentala pentru accelerarea integrarii productiei nationale alimentare si de bauturi.”

p9

Pe scurt, am avut parte o intalnire cum rar ne-a fost dat sa vedem, pentru ca trebuie sa recunoastem, nu avem prea des prilejul sa-i gasim pe toti laolalta – retaileri, producatori, autoritati, mediul academic, alaturi de presa.

Poate ca aceasta este si cheia succesului intr-o societate normala. Mai multe, insa, despre acest eveniment veti putea afla in zilele urmatoare din canalele noastre media.

Conferinta a fost moderata de Gabriel Biris, Partener Fondator, Casa de Avocatura Biris-Goran, iar co-moderator a fost Bogdan Popovici, BucharestFoodSummit. La eveniment a participat si Adrian Oros, Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, care a adus vesti proaspete de la Bruxelles privind modul in care ar putea sa arate viitoarea Politica Agricola Comuna, raspunzand astfel intrebarilor adresate de fermierii prezenti la USAMV, alaturi de Sorin Mihai Cimpeanu, Rector, USAMV Bucuresti, Paul Anghel, Director general – ANPC, Mario Cretu, Corporate Affairs Manager – Carrefour Romania, Mihai Toader, Coordonator Achizitii Produse – Grup Auchan, Valer Hancas, Corporate Affairs&Communication Director – Kaufland Romania & Moldova, Alexandru Baciu, Antreprenor – Ferma Baciu, Nicusor Serban, Presedinte Clubul Fermierilor Romani.

BucharestFoodSummit.ro este organizat in parteneriat cu #RomaniaFunctioneaza, FoodBiz, CEC Bank, Casa de Avocatura Biris-Goran, Domeniile Urlati, ASAS, ASPES, FIHR, ICDP – Maracineni, HORA, Agrostandard si Academia de Studii Economice Bucuresti.
Sponsorii evenimentului: Sponsor Gold – Computerland Romania, Exclusive Pure Water Partner – Aqua Carpatica, Wine Partner – Domeniile Samburesti.

Partenerii media: FoodBiz, #RomaniaFunctioneaza, Agrostandard, Lumea Banilor, EVZ, TVRi si Economistul.

Seria de conferinte BucharestFoodSummit este in plina desfasurare.
Urmariti indeaproape Romania Actualitati, Evenimentul Zilei, FoodBiz, Agro Standard, Lumea Banilor, Antena 3, Economistul,

p8
#RomaniaFunctioneaza, Agro TV si alte canale media, pentru urmatoarele sesiuni de conferinte BucharestFoodSummit.

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Agrostandard | 21 November, 2020 | 0 comentarii | 95 vizualizari | 1 vot

lidl

Lidl sprijina producatorii locali prin facilitarea exportului de produse autohtone catre magazinele Lidl din Europa, in valoare de 59 milioane de euro, in 2019. Datele au fost extrase din cel de-al treilea raport de sustenabilitate lansat de retailer, care acopera perioada 1 martie 2019 – 29 februarie 2020, se rataa intr-un comunicat al companiei. In […]

Autor: Agrostandard | 18 November, 2020 | 1 comentarii | 120 vizualizari | 1 vot

APAR

Primul hackathon din Romania dedicat domeniului agroalimentar RO AgriFood Hacking – HAR 2020 a fost organizat la initiativa Asociatiei pentru Promovarea Alimentului Romanesc (APAR), scopul fiind unirea eforturilor mai multor oameni talentati pentru a lupta impotriva celei mai mari provocari ale lumii, pandemia COVID-19, folosind digitalizarea sectorului agroalimentar, declara Stefan Padure, presedinte APAR. Finantarea a […]

Autor: Agrostandard | 9 November, 2020 | 0 comentarii | 286 vizualizari | 1 vot

piata_valea ialomitei

Producatorii romani se muta din piete in parcare. Dupa ce autoritatile au anuntat ca pun lacatul pe pietele agroalimentare inchise, edilii locali au gasit tot felul de solutii pentru ca produsele locale sa poata fi gasite pe tarabe in continuare. Nu de alta, dar dupa cum se știe, pietele agroalimentare constituie pentru multi romani principalul […]

Autor: Agrostandard | 1 November, 2020 | 0 comentarii | 246 vizualizari | 1 vot

oros_BucharestFoodSummit

Ministrul Agriculturii Adrian Oros a vorbit la BucharestFoodSummit despre necesitatea infiintarii unor depozite regionale mari care sa aiba si rolul de a gazdui rezervele strategice la produsele de baza. Rezerve care vor trebui sa fie consolidate, pentru ca nu „se stie ce vremuri vor veni”. Iar cea mai buna dovada in acest sens este ceea […]

Autor: Agrostandard | 1 November, 2020 | 0 comentarii | 178 vizualizari | 1 vot

salam_sibiu

1 noiembrie este Ziua Nationala a Salamului de Sibiu IGP Bucuresti. In Romania, productia anuala de Salam de Sibiu IGP ramane constanta la 3.000 de tone, chiar si in acest an provocator pentru toate afacerile.Totusi in cadrul categoriei se dezvolta un nou trend, cel de Salam de Sibiu IGP feliat, care reprezinta aproximativ 6% din […]

"Producatori si bazine legumicole"
Voturi
Vizualizari
Comentarii
Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:Agrostandard poze
PARTENERI
Hydro
Rossmann
Ameropa
KWS
Oscar Downstream | distribuitor motorina | statii de incinta | serviciul card de flota | motorina vrac
Seminis
Seminis
Welcome | SC Kwizda Agro Romania SRL
Agrosel | the seed professionalbad politics

2020 © Agrostandard