Sustine Agrostandard
arhiva stiri
starea vremii
Industria alimentara
BucharestFoodSummit.ro la USAMV: Presa, economia, curajul si vinurile de Pietroasa in dezbateri prelungite
Agrostandard | 24 September, 2020 | 0 comentarii | 365 vizualizari |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

BF1BucharestFoodSummit.ro – Cel mai mare si important eveniment international al toamnei din Romania in agribusiness, productie alimentara, productie de bauturi, retail si HoReCa. Editia a III-a: 21 septembrie – 19 noiembrie 2020
BucharestFoodSummit.ro continua in forta!

Seara zilei de marti, 22 septembrie 2020, a fost dedicata „Rolului media in integrarea si dezvoltarea productiei alimentare si de bauturi” in contextul „Noului Normal”.

Manifestarea a avut loc la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara (USAMV) din Bucuresti, o institutie prestigioasa care asigura specialistii de maine ai tarii, cei in mainile caror se va afla destinul sectorului agro-alimentar si de bauturi din Romania.

BucharestFoodSummit.ro este organizat in parteneriat cu: #RomaniaFunctioneaza, FoodBiz, CEC Bank, Casa de Avocatura Biris-Goran, ASAS, ASPES, FIHR, ICDP – Maracineni, HORA, Agrostandard si Academia de Studii Economice Bucuresti.

BF3

BF4

“Integrare, asociere, curaj” este deviza sub care s-a desfasurat acest eveniment de marca, cuvinte cheie pentru orice producator care vrea sa aiba succes pe piata in conditiile actuale extrem de dificile. Un adevar recunoscut de toti cei prezenti la eveniment, de altfel.

“Toata lumea are nevoie de produse alimentare, de industria din agribusiness, de HoReCa. Ceea ce s-a intamplat de aproape un an ne-a aratat ca trebuie sa ne pregatim din ce in ce mai mult pentru tot ce poate sa mai apara de acum incolo, sa speram ca scapam usor-usor si de aceasta pandemie si incepem sa ne reluam viata pe care am avut-o pana acum, sa ne intoarcem la viata normala, astfel incat sa ne bucuram in campusul nostru de studenti, de viitorii specialisti, care sa ne poata asigura produsele de care avem nevoie pentru industria agri, in general. Stim cu totii ca de mancare toata lumea o sa aiba nevoie orice s-ar intampla, atunci trebuie sa fie in cantitati suficiente in intreaga lume si de foarte buna calitate, am vazut cu toti ca am devenit din ce in ce mai selectivi in ceea ce priveste calitatea produselor achizitionate”, a declarat Prof. Univ. Dr. Razvan Ionut Teodorescu – Prorector, USAMV Bucuresti.

TEODORESCU

De produse de calitate, mai precis de schemele de calitate pe care Romania vrea sa le implementeze, dar si despre implicarea media in sustinerea productiei locale a vorbit si Aurel Simion, secretar de stat in Ministerul Agriculturii.

„Nimic nu se poate face, daca vrei promovare, fara media, fara implicare si pana la urma fara fonduri. As lasa la urma educatia pentru ca din punctul meu de vedere este cea mai importanta, vorbim de un inceput…Ministerul Agriculturii are deja din luna ianuarie cinci scheme de calitate pe traseu, in diferite forme, iar la Comisia Europeana sunt comunicate trei. De ce sunt importante schemele de calitate? In primul rand pentru ca permit accesul la banii europeni pentru promovare si atunci avem nevoie de media fara discutie, iar in al doilea rand, aceste produse se pot identifica prin etichetare. Am dat drumul si la o schema de finantare a promovarii produselor de calitate, iar Ministerul Agriculturii incurajeaza formele asociative. De exemplu, formele asociative, asociatiile sau cooperativele beneficiaza de 150.000 de euro, pe cand un agent economic doar de 3.000 de euro. Prin masuri de piata poti sa incurajezi si este obligatoriu sa incurajam formele de asociere”, a declarat secretarul de stat.AUREL_SIMION

Despre provocarile pe care le implica „Noul Normal” pentru oamenii de afaceri din agribusiness a vorbit si Nicolae Badea, CEO Computerland Romania partenerul Gold al BucharestFoodSummit.

 

 

BADEA

„Informatica si telecomunicatiile, digitalizarea, electronica profesionala sunt astazi cvasiprezente in toate nuantele materiale si spirituale ale existentei noastre. Provocarile prezente la care suntem supusi, dar mai ales cele viitoare ne-au determinat sa ne implicam ca sponsori si comunicatori de solutii in aceasta forma de manifestare. Felicit organizatorii pentru ca reusesc sa organizeze acest eveniment cu multe eforturi, initiativa si cu o logistica pe care n-o vedem decat aici ca rezultat”, a afirmat Nicolae Badea.

La randul lui, Gabriel Biris, partener fondator Casa de Avocatura Biris-Goran, si-a exprimat increderea in potentialul agriculturii autohtone, capabile sa asigure hrana nu doar pentru romani, ci sa produca si pentru export. Ori cu cat plusvaloarea este mai mare, cu atat este mai bine pentru toata lumea.

BIRIS
„Suntem aici si credem in tara noastra Romania, cu potentialul ei imens, care poate sa hraneasca bine nu doar proprii cetateni, daca agricultura romaneasca este facuta intr-un mod eficient. (…) Daca reusim prin expertiza pe care o avem ca firma multidisciplinara, sunt 50 de avocati specializati nu doar in legislatie fiscala pentru care sunt eu cunoscut, sunt convins ca putem sa aducem foarte multa valoare adaugata pana la urma investitorilor din agricultura in beneficiul tuturor”, a afirmat Gabriel Biris.

Din pacate, insa, Romania conteaza prea putin la nivel international in acest sector, nici pe departe nu ocupa locul pe care ar trebui sa-l detina. Cu atat mai mult dupa 2007, anul aderarii la UE, ceea ce ar trebui sa dea de gandit.

CIMPEANU

„Romania este si ea prezenta in miscarea globala, foarte putin, insa. Cel mai dureros exemplu: de cand Romania a intrat in UE in 2007, nu a fost niciodata generatoarea unui proiect european. Am fost intotdeauna in vagoanele trase, de obicei in ultimul vagon, nu locomotiva”, a declarat Petre Roman, fostul premier al Romaniei, prezent la eveniment.

Rectorul USAMV Bucuresti, prof.univ.dr. Sorin Mihai Cimpeanu, a multumit tuturor celor prezenti la conferinta desfasurata la Facultatea de Biotehnologii, un bun prilej de a pune in legatura mediul academic, cu oamenii de afaceri si presa, atragand atentía asupra rolului extrem de important pe care il are educatia. “Fara educatie nu o sa avem nici agricultura, nici sanatate, nici securitate, nici prosperitate, n-o sa avem de nici unele”, a avertizat rectorul USAMV. Iar criza actuala a demonstrat-o.

“Este un prilej de mare bucurie ca v-ati gandit sa organizati acest eveniment BucharestFoodSummit la USAMV Bucuresti. Aceasta platforma ne permite sa ne cunoastem noi, cei din mediul academic, cu dumneavoastra, cei din media si cu producatorii din domeniul specific, extrem de important pentru Romania, fie si numai pentru faptul ca putem sa ne cunoastem preocuparile, proiectele unii altora. Dumneavoastra aveti nevoie de noi si noi avem nevoie de dumneavoastra pentru ca, nu-i asa, adevarul este una si recunoasterea lui este cu totul altceva”, a declarat Sorin Cimpeanu.

Seara s-a incheiat cu o degustare de vinuri de calitate deosebita de la Statiunea Vitivinicola de Cercetare-Dezvoltare Pietroasa, prezentate de profesor universitar Arina Antoce: Gama de vinuri Pietroasa Research & Innovation, care include momentan doar soiuri autohtone romanesti specifice si relevante pentru terroir-ul zonei.

Urmatorul eveniment sub cupola „BucharestFoodSummit.ro” va avea loc pe data de 29 septembrie – Prezentari si analiza, produse alimentare de colectie. BucharestFoodSummit.ro include manifestari care vor avea loc pe parcursul a peste 2 luni si care vor reuni cei mai imporanti oameni de afaceri si autoritati din agribusiness-ul, productia alimentara, de bauturi, retail si HoReCa Romania.

Sponsorii evenimentului: Sponsor Gold – Computerland Romania, Exclusive Pure Water Partner – Aqua Carpatica, Wine Partner – Domeniile Samburesti.

Partenerii media: FoodBiz, #RomaniaFunctioneaza, Agrostandard, Lumea Banilor, TVRi si Economistul.

D1

D2

D3

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Agrostandard | 22 January, 2021 | 0 comentarii | 74 vizualizari | 2 voturi

sergiana

Producatorul de preparate din carne Sergiana din Brasov anunta planuri importante pentru 2021 in ceea ce priveste dezvoltarea retelei proprii de retail atât pe segmentul comertului traditional, cat si pe cel modern. Nu in ultimul rând, se are in vedere si consolidarea prezentei in comertul electronic, dupa inaugurarea Pravaliei Online, in noiembrie 2020. Prima directie, […]

Autor: Agrostandard | 22 January, 2021 | 0 comentarii | 68 vizualizari | 1 vot

Salam Sibiu IGP_campanie

Reprezentantii Asociatiei Producatorilor de Salam de Sibiu (APSS) prezinta in premiera pentru România prima campanie a unui produs incadrat intr-un sistem de calitate European, facând cunoscuta povestea Salamului de Sibiu publicului larg. Salamul de Sibiu – Indicatie Geografica Protejata este primul produs romanesc din categoria carne procesata recunoscut in 2016 cu distinctia europeana a calitatii […]

Autor: Agrostandard | 20 January, 2021 | 0 comentarii | 1350 vizualizari | 2 voturi

oros

Ministrul Agriculturii Adrian Oros a anuntat sumele care vor ajunge la legumicultori pentru Campania 2020: 4880 euro/ha – sprijin cuplat vegetal (SCV) pentru legume cultivate in spatii protejate si 1800 euro/ha – SCV la tomate pentru industrializare. Programul Tomata se va extinde si se va imbunatati, dupa ce in patru ani a consumat 172 mil. […]

Autor: Agrostandard | 19 January, 2021 | 0 comentarii | 206 vizualizari | 1 vot

inma1

Pe vremuri producea masini agricole, astazi vorbim de roboti si drone, senzori sau echipamente de ultima generatie, conform solicitarilor venite din partea pietei. O transformare incredibila a Institutului National de Cercetare-Dezvoltare pentru Masini si Instalatii Destinate Agriculturii si Industriei Alimentare – INMA Bucuresti, cu o traditie de aproape 100 de ani, la care putini s-ar […]

Autor: Agrostandard | 18 January, 2021 | 0 comentarii | 167 vizualizari | 1 vot

albine

Federatia Asociatiilor Apicole din Romania Romapis s-a saturat de derogarile repetate privind utilizarea neonicotinoidelor in Romania si atrage atentia ministrului Agriculturii Adrian Oros ca ele -au facut prin abuzarea legislatiei europene, motiv pentru care solicitam corectarea acestor erori grave prin revocarea autorizatiilor nr. 13335, 13336 si 13337/18.12.2020. Iata si scrisoare adresata ministrului Oros de ROMAPIS. […]

"Producatori si bazine legumicole"
Voturi
Vizualizari
Comentarii
10 Ian 2021 | 0 comentarii | 1661 vizualizari | 4 voturi
11 Ian 2021 | 0 comentarii | 1833 vizualizari | 3 voturi
22 Ian 2021 | 0 comentarii | 74 vizualizari | 2 voturi
19 Ian 2021 | 0 comentarii | 126 vizualizari | 2 voturi
»
11 Ian 2021 | 0 comentarii | 1833 vizualizari | 3 voturi
»
05 Dec 2020 | 0 comentarii | 1771 vizualizari | 2 voturi
»
10 Ian 2021 | 0 comentarii | 1661 vizualizari | 4 voturi
Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:Agrostandard poze
PARTENERI
Hydro
Rossmann
Ameropa
KWS
Oscar Downstream | distribuitor motorina | statii de incinta | serviciul card de flota | motorina vrac
Seminis
Seminis
Welcome | SC Kwizda Agro Romania SRL
Agrosel | the seed professionalbad politics

2021 © Agrostandard