Sustine Agrostandard
starea vremii
Industria alimentara
Branza neagra cu carbune, ultima senzatie la targurile din Ardeal!
Agrostandard | 11 March, 2018 | 0 comentarii | 2195 vizualizari |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

branza neagraUn producator de branzeturi din localitatea Cund, judetul Mures, face senzatie la targurile din Romania si nu numai, cu branzeturi maturate, produse artizanal dupa stilul elvetian. Ultima noutate cu care se lauda Istvan Varga, fondator Manufaktura de branza, este branza neagra cu carbune, un produs unic pe piata romaneasca, care a fost primit cu un mare interes de catre consumatorii romani. Si nici nu este de mirare, daca ne gandim ca la nivel european nu mai exista decat doi astfel de producatori, in Elvetia si Marea Britanie. Cat despre culoarea neagra, aceasta vine de la carbunele vegetal folosit in procesul de productie, importat din Franta, o tara cu mare traditie in productia de branzeturi, dupa cum se stie, spune Varga.

Nu este insa singura surpriza pentru clientii sai, carora le pregateste acum branzeturi cu trei arome de vin. Iar cand vorbim de clienti nu ne referim doar la cei romani, ci si la cei din strainatate, pentru ca o parte din productie merge la extern.

Citeste si EXCLUSIV: STUDIU DE PIATA “LEGUME DE SERA SI SOLARII”

Dupa ce a prins secretele meseriei de la un maestru branzar elvetian, Istvan isi depaseste acum mentorul. O dovedesc rezultatele obtinute pana acum, ceea ce arata ca se afla pe drumul bun.

In loc sa livreze laptele la procesatorii din ferma, tanarul a ales sa dezvolte o afacere de familie in stil artizanal care incepe sa dea roade. Si n-au trecut decat doi ani de la infiintare.

istvan

In atelierul de la Cund sunt produse mai multe varietati de branzeturi maturate, cu o gama variata de ingrediente, de la vin rosu, piper sau chilli, pana la ardei iuti, nuci sau carbun negru. Branzeturile sunt lasate la maturat in pivnita atelierului.

Vezi si EXCLUSIV: Studiul „Top 600+ Cele mai mari Exploatatii Agricole din Romania”, prima analiza extensiva a pietei terenurilor

De remarcat faptul ca nu se foloseste clorura de calciu sau alte E-uri, singurul conservant utilizat fiind apa sarata de izvor, de la Sovata. (VP)

Sursa foto: Fundatia Printului de Wales in Romania

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website

5 − five =

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Agrostandard | 19 December, 2018 | 0 comentarii | 33 vizualizari | 1 vot

acdbr

Asociatia Companiilor de Distributie de Bunuri din Romania (ACDBR) solicita guvernantilor sa opreasca expansiunea marilor magazine in orasele Romaniei pentru a nu se multiplica experienta nefericita din Bucuresti din punct de vedere al lipsei de dezvoltare armonioasa a retelei si tipurilor de distributie, se arata intr-un comunicat al organizatiei. Nu este insa singura

Autor: Agrostandard | 18 December, 2018 | 0 comentarii | 160 vizualizari | 1 vot

paine

Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale anunta lansarea sesiunii de primire a proiectelor de investitii in procesarea si marketingul produselor agricole in vederea obtinerii de produse neagricole, prin intermediul schemei GBER aferente submasurii 4.2 din cadrul PNDR 2020, in perioada 21 decembrie 2018, ora 9:00 – 30 iunie 2019, ora 16:00. Fondurile totale disponibile pentru aceasta […]

Autor: Agrostandard | 18 December, 2018 | 0 comentarii | 96 vizualizari | 3 voturi

baciu

Presedintele LAPAR, Laurentiu Baciu, ii avertizeaza pe bancheri ca ar trebuie sa fie ceva mai atenti la nevoile fermierilor si sa nu profite de nevoia acestora de bani pentru a-si sustine activitatea, obligandu-i sa accepte “orice conditii”. Nu de alta, dar pana la urma si bancile au de castigat de pe urma agricultorilor. Si chiar […]

Autor: Agrostandard | 14 December, 2018 | 0 comentarii | 262 vizualizari | 1 vot

OLI1

Daca cumva va este dor de celebrele amandine, eclere sau de faimoasele savarine (prajiturile emblema inainte de 1989) din vremea copilariei, nu aveti decat sa treceti pragul unei cofetarii de provincie care si-a cucerit de mult clientii prin gustul si aroma prajiturilor sale. Este vorba de Cofetaria Oli, un business de familie din Ploiesti, care […]

Autor: Agrostandard | 12 December, 2018 | 0 comentarii | 96 vizualizari | 1 vot

cartofi legume

Cartofii se afla in topul scumpirilor la produsele alimentare, in acest an, cresterea pretului in noiembrie 2018 fata de decembrie 2017 fiind de 32,07%, informeaza Institutul National de Statistica (INS). Majorari de preturi importante s-au mai înregistrat la legume si conserve de legume (plus 17,29%) si gaze naturale (plus 16,61%). Ouale s-au ieftinit insa cu […]

"Producatori si bazine legumicole"
Voturi
Vizualizari
Comentarii
18 Dec 2018 | 0 comentarii | 96 vizualizari | 3 voturi
24 Oct 2018 | 2 comentarii | 844 vizualizari | 3 voturi
18 Dec 2018 | 0 comentarii | 408 vizualizari | 2 voturi
Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:



Agrostandard poze
PARTENERI
Groupama Asigurari
Ameropa
KWS
Oscar Downstream | distribuitor motorina | statii de incinta | serviciul card de flota | motorina vrac
Seminis
Seminis
Welcome | SC Kwizda Agro Romania SRL
Agrosel | the seed professional
TransLogistica
Ingredients show



bad politics

2018 © Agrostandard