Sustine Agrostandard
arhiva stiri
starea vremii
Industria alimentara
Brandul Verdino: un pariu de trei milioane de euro pentru mancarea viitorului
Agrostandard | 27 June, 2020 | 0 comentarii | 410 vizualizari |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

Burger Verdino (1)Compania Salconserv Food, detinuta de oamenii de afaceri Raul Ciurtin si Eberhart Raducanu, a investit trei milioane de euro in brandul Verdino. Verdino contine o gama cu peste 30 de produse, toate pe baza de proteina de mazare, care substituie carnea. Salconserv Food pariaza astfel pe mancarea viitorului, tot mai cautata si consumata la nivel global. Compania Salconserv Food a inceput productia la sfarsitul anului 2018, incheind 2019 cu o cifra de afaceri de 8,3 milioane de lei si 80 de angajati si estimeaza o crestere de pana la 12,2 milioane de lei in 2020.

Produsele Verdino – printre care burgeri, mici, carne tocata, carnaciori, dar si branzeturi – ofera aceleasi satisfactii iubitorilor de carne, avand un gust similar si aceeasi textura. In afara faptului ca nu contin carne sau lapte, produsele Verdino sunt bogate in fibre si proteine si sunt fara lactoza, soia si organisme modificate genetic.

“Verdino este fundatia pentru o categorie complet noua de produse si suntem mandri ca putem spune ca mancarea viitorului se produce si in Romania. Am inceput anul acesta primele exporturi cu produsele plant-based Verdino. Am semnat primele contracte de distributie pentru cateva tari din Europa, un contract de distributie pentru SUA si suntem in negocieri cu mai multi potentiali distribuitori pentru produsele noastre si in alte tari din Europa, dar si din Canada si China”, a declarant Eberhart Raducanu, CEO Salconserv Food.
Produsele Verdino se gasesc in marile retele comerciale – Cora, Auchan, Profi si Rewe -, dar compania livreaza si prin propria platforma online.

Alimentele pe baza de plante devin din ce in ce mai cautate datorita cererii in crestere a consumatorilor pentru produse care sa indeplineasca criterii de sustenabilitate. De aceea, producatorii se orienteaza catre astfel de alimente la nivel mondial si folosesc tehnologii performante, inovand pentru a obtine alimente similare ca gust cu cele pe baza de carne. Mazarea este considerata proteina viitorului pentru ca in productia unui kilogram de mazare se consuma cu 87% mai putina apa si se emite cu 90% mai putin CO2 decat in productia unui kilogram de carne.

Piata globala a carnii pe baza de plante a fost estimata la 12,1 miliarde de dolari in 2019 si este preconizat ca va ajunge la 27,9 miliarde de dolari pana in 2025, cu o rata anuala de crestere de 15% (Euromonitor 2019).

Good Food Institute a comunicat ca vanzarile de alimente din carne bazate pe plante au crescut in SUA cu 38% intre 2017 si 2019, iar o cercetare de piata recenta a Nielsen a indicat o crestere cu 279,8% in timpul pandemiei de coronavirus. Si in Marea Britanie s-a constatat ca aproape opt milioane de oameni au consumat mai multe alimente vegane de la inceputul pandemiei.

Durabilitatea produselor pe baza de plante si preocuparile legate de impactul negativ al carnii asupra sanatatii determina interesul consumatorilor si modificari ale obiceiurilor de consum. Pe plan mondial, piata alimentara bazata pe plante este de asteptat sa ajunga la 120 de miliarde de dolari pana in 2025, potrivit companiei globale de consultanta AT Kearney.

Despre Verdino
Verdino este brand romanesc, produs la Medias de compania Salconserv Food si reprezinta viitorul, fiind o mancare cu impact zero asupra planetei. Verdino vine ca alternativa vegetala la produsele cu carne folosind proteina de mazare. Gama de produse Verdino include burgeri, mici, carne tocata, parizer, carnaciori, salam, crenvursti, branzeturi din ulei de cocos si specialitati precum Mortadella cu fistic ori Bacon.

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Agrostandard | 25 January, 2021 | 0 comentarii | 488 vizualizari | 1 vot

adrian_pintea

Adrian Pintea, seful Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA), a declarat intr-un interviu exclusiv acordat FoodBiz.ro ca introducerea unor masuri noi de ajutor, in acest an, pentru fermierii afectati de criza COVID-19 depinde de evolutia pandemiei COVID-19, iar Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale va trebui sa tina cont de deciziile care se iau […]

Autor: Agrostandard | 25 January, 2021 | 0 comentarii | 48 vizualizari | 1 vot

bunuri_larg_consum (1)

Asociatia Companiilor de Distributie de Bunuri din Romania (ACDBR) acuza Ministerul Fondurilor Europene de ingradirea dreptului la accesarea fondurilor europene, dupa ce a nesocotit obligatia de a notifica Comisiei Europene modificarea Schemei de ajutor de stat instituite prin Legea nr. 220/2020 de aprobare a OUG nr 130/2020. Prin acest act normativ se finanteaza sectoare economice […]

Autor: Agrostandard | 22 January, 2021 | 0 comentarii | 92 vizualizari | 2 voturi

sergiana

Producatorul de preparate din carne Sergiana din Brasov anunta planuri importante pentru 2021 in ceea ce priveste dezvoltarea retelei proprii de retail atât pe segmentul comertului traditional, cat si pe cel modern. Nu in ultimul rând, se are in vedere si consolidarea prezentei in comertul electronic, dupa inaugurarea Pravaliei Online, in noiembrie 2020. Prima directie, […]

Autor: Agrostandard | 22 January, 2021 | 0 comentarii | 73 vizualizari | 1 vot

Salam Sibiu IGP_campanie

Reprezentantii Asociatiei Producatorilor de Salam de Sibiu (APSS) prezinta in premiera pentru România prima campanie a unui produs incadrat intr-un sistem de calitate European, facând cunoscuta povestea Salamului de Sibiu publicului larg. Salamul de Sibiu – Indicatie Geografica Protejata este primul produs romanesc din categoria carne procesata recunoscut in 2016 cu distinctia europeana a calitatii […]

Autor: Agrostandard | 20 January, 2021 | 0 comentarii | 1480 vizualizari | 3 voturi

oros

Ministrul Agriculturii Adrian Oros a anuntat sumele care vor ajunge la legumicultori pentru Campania 2020: 4880 euro/ha – sprijin cuplat vegetal (SCV) pentru legume cultivate in spatii protejate si 1800 euro/ha – SCV la tomate pentru industrializare. Programul Tomata se va extinde si se va imbunatati, dupa ce in patru ani a consumat 172 mil. […]

"Producatori si bazine legumicole"
Voturi
Vizualizari
Comentarii
10 Ian 2021 | 0 comentarii | 1664 vizualizari | 4 voturi
11 Ian 2021 | 0 comentarii | 1867 vizualizari | 3 voturi
22 Ian 2021 | 0 comentarii | 92 vizualizari | 2 voturi
19 Ian 2021 | 0 comentarii | 138 vizualizari | 2 voturi
»
11 Ian 2021 | 0 comentarii | 1867 vizualizari | 3 voturi
»
05 Dec 2020 | 0 comentarii | 1777 vizualizari | 2 voturi
»
10 Ian 2021 | 0 comentarii | 1664 vizualizari | 4 voturi
Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:



Agrostandard poze
PARTENERI
Hydro
Rossmann
Ameropa
KWS
Oscar Downstream | distribuitor motorina | statii de incinta | serviciul card de flota | motorina vrac
Seminis
Seminis
Welcome | SC Kwizda Agro Romania SRL
Agrosel | the seed professional



bad politics

2021 © Agrostandard