In Romania, peste 97% din berea consumata este produsa local si 70% din ingredient, in principal orz si hamei, provin din țara, a declarat Julia Leferman, director general al Asociației Berarii Romaniei la o intalnire a mebrilor asociatiei desfasurata recent al Targu Mures. Suprafetele cultivate cu orz si orzoaica in 2015 se ridicau la 462.000 ha, comparativ cu 251 ha in cazul hameiului, potrivit datelor MADR. De remarcat faptul ca aproximativ 80% din productia de hamei este asigurata de judetul Mures. In Romania exista doar patru ferme producatoare de hamei, cu aproape 200 de angajați. Cea mai mare dintre acestea apartine lui Acatiu Mora, care este si presedintele asociatiei de profil.
Citeste si Zootehnia la pământ: Un kilogram de carne costă cât o bere
Asociația Berarii Romaniei, inființata in urma cu 13 ani, reuneste sase producatori care furnizeaza peste 80% din cantitatea de bere consumata in Romania.
Adauga un comentariu!
Editoriale din aceeasi categorie
Autor: Agrostandard | 8 December, 2020 | 0 comentarii | 770 vizualizari | 1 vot

Fermierii cu pana la cinci hectare au un venit mult mai mic decat romanii aflati in somaj, a declarat seful LAPAR, Nicu Vasile, in cadrul unei conferinte ce a avut loc recent la ASAS. Romania nu este capabila sa-si hraneasca proprii cetateni, 33% din cele 10,3 milioane de ferme europene se aflau in 2016 pe […]
Autor: Agrostandard | 7 December, 2020 | 0 comentarii | 198 vizualizari | 1 vot

LAPAR anunta inceperea procedurilor pentru punerea la punct a unui centru de cercetare aplicata, dezvoltare si implementare pentru agricultura, care va functiona in apropiere de Bucuresti, cu finantare din surse private, a declarat presedintele LAPAR in urma cu cateva zile intr-o conferinta de presa. El a mai anuntat si punerea la punct a Parteneriatului Public […]
Autor: Agrostandard | 4 December, 2020 | 0 comentarii | 258 vizualizari | 1 vot

LAPAR va incheia un parteneriat public-privat (primul de acest fel in sector, de altfel) cu Academia de Stiinte Agricole si Silvice “Gheorghe Ionescu-Sisesti” (A.S.A.S.) care anunta ca este deschisa pentru colaborarea cu asociatiile de fermieri din Romania. Rezultatele cercetarii romanesti vor putea sa ajunga astfel cu mult mai usor la agricultori pentru a-i ajuta sa […]
Autor: Agrostandard | 18 November, 2020 | 1 comentarii | 213 vizualizari | 1 vot

Primul hackathon din Romania dedicat domeniului agroalimentar RO AgriFood Hacking – HAR 2020 a fost organizat la initiativa Asociatiei pentru Promovarea Alimentului Romanesc (APAR), scopul fiind unirea eforturilor mai multor oameni talentati pentru a lupta impotriva celei mai mari provocari ale lumii, pandemia COVID-19, folosind digitalizarea sectorului agroalimentar, declara Stefan Padure, presedinte APAR. Finantarea a […]
Autor: Agrostandard | 4 November, 2020 | 0 comentarii | 220 vizualizari | 1 vot

Dupa ce a reusit sa cultive legume romanesti pe 60 ha in ferma proprie de la Ciolpani, Cooperativa Tara Mea anunta ca are, incepand cu luna noiembrie, inca cinci cooperative membre reprezentand cei mai importanti producatori de legume si fructe din bazine cunoscute ale tarii – Vidra, judetul Ilfov, Lunguletu – Dambovita, Hunedoara, Ilfov si […]