Sustine Agrostandard
starea vremii
Asociatii
Baciu, LAPAR: carnea din hypermarket-uri este expirata, importata de afara de catre “baietii destepti”
Agrostandard | 2 June, 2016 | 0 comentarii | 2008 vizualizari |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

carne_stricataRomanii cumpara din hypermarket-uri carne expirata adusa din Occident de catre “baietii destepti” aflati in cardasie cu strainii care prefera sa o exporte in Romania in loc sa o distruga, potrivit legii. Aceasta este o afacere din care castiga si strainii care o exporta, dar si romanii care o aduc aici si o vand la raft la niste preturi derizorii, mult sub cele de productie, punand, astfel, in pericol sanatatea populatiei si distrugand producatorii autohtoni cu preturi de dumping, a aratat la Conferinta Nationala a LAPAR, presedintele organizatiei, Laurentiu Baciu. Oficialul a explicat ca este imposibil ca aceasta carne de pe rafturile hypermarket-urilor sa aiba un pret semnificativ mai mic decat cel de cost.

“Ca vine de afara mai ieftin e o poveste, e o minciuna. Mai ieftin nu-i. Inseamna ca nu-i de calitate. N-are cum. Preturile s-au cam uniformizat. Sunt burse. Deci, nu poti sa zici ca vine mai ieftin. Si o mai si aduci de la mama naibii, cand tu ai porcul in spatele tau. Vorbesc de porc pentru ca ne-am plans tot timpul ca nu acoperim decat 30% din consmul de carne de porc. Pai, nu intai iau eu carnea asta de langa mine si apoi aduc de afara? Si, cum sa fie mai ieftina de afara?”, se intreaba retoric Baciu.

El invoca un raport recent al Comisiei Europene care stabileste pretul de referinta al carnii la nivel European.

“Intr-un raport al Comisiei Europene din luna februarie spunea undeva – carnea carcasa la vita era 3,8 euro si in galantarul romanesc o gasesti cu 3 euro. O vinde ala in pierdere? Iar aceeasi carne in magazinul din Bruxelles era intre si 10 euro. Eu nu pricep”, a continuat oficialul LAPAR.

Baciu gaseste si o posibila explicatie…

“Nu cumva este carne pe care aia trebuiau sa o arunce? Si, ca sa nu mai plateasca sa o duca la incinerat, a avenit baiatul destept din Romania si a zis – lasa ca fac eu curatenie aici ca am eu ce face cu ea. Aceeasi chestie cu carnea de pasare. Eu nu inteleg – un pui cat mana dai zece lei pe el. Il tai, mai ramane jumatate – asta inseamna patru euro pe kilogram. Si tu imi vinzi mie pulpe la raft cu un euro. Pai, nu cumva le-ai gasit pe undeva pe la un tomberon? Cum sa aduci cu pretul asta?”, conchide retoric presedintele LAPAR.

El devoaleaza sistemul mafiot care se ascunde in spatele blocarii legii supermarket-urilor.

“Asa ca nu intelg. Ce a fost in capul acelor parlamentari cand au trimis legea inapoi? Ce au vrut? Le-au stricat cumva baietilor destepti business-ul?!”, se intreba Baciu.

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website

three × five =

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Agrostandard | 19 October, 2017 | 0 comentarii | 186 vizualizari | 1 vot

glifosat

Comisia Europeana a cerut supunerea la vot, in cadrul unei Comisii Permanente alcatuita din experti delegati din fiecare dintre cele 28 de Guverne Nationale membre ale UE, a reautorizarii folosirii glifosatului pentru o noua perioada de 10 ani. Comisia se va intruni pe data de 25 octombrie si va avea un singur punct pe ordinea […]

Autor: Agrostandard | 10 October, 2017 | 0 comentarii | 636 vizualizari | 1 vot

baciu

Fermierii romani se confrunta cu greutati in desfasurarea activitatii datorita unor prevederi legale care ii impiedica sa-si asigure forta de munca necesara prin angajarea de zilieri, iar procedura de inregistrare a acestora in registrul zilierilor este anevoioasa, excesiva si inutila, scop in care opinam ca Legea nr. 416/2001 privind venitul minim garantat si Legea nr. […]

Autor: Agrostandard | 31 July, 2017 | 0 comentarii | 1015 vizualizari | 1 vot

miere

2017 nu se anunta un an bun pentru producatorii de miere a caror productie este estimata undeva la jumatate fata de cea obtinuta int-un an normal. De vina este vreme capricioasa si depopularile familiilor de albine. Presedintele Asociatiei Crescatorilor de Albine din Romania (ACA), Ioan Fetea, sustine ca in ceea ce priveste preturile acestea nu […]

Autor: Agrostandard | 7 July, 2017 | 0 comentarii | 362 vizualizari | 1 vot

berarii

In Romania, peste 97% din berea consumata este produsa local si 70% din ingredient, in principal orz si hamei, provin din țara, a declarat Julia Leferman, director general al Asociației Berarii Romaniei la o intalnire a mebrilor asociatiei desfasurata recent al Targu Mures. Suprafetele cultivate cu orz si orzoaica in 2015 se ridicau la 462.000 […]

Autor: Agrostandard | 1 June, 2017 | 0 comentarii | 1080 vizualizari | 1 vot

agrocluster

In Parcul Agroindustrial Transagropolis din Iasi a luat fiinta recent, in mod oficial Clusterul pentru Agricultura si Zootehnie ”Agro Ferma”, partenerii semnand acordul prin care proiectul devine functional. Clusterul va furniza atat servicii destinate sprijinirii companiilor in dobandirea de noi cunostinte si tehnologii, servicii de suport/consultanta pentru inovare, cat si servicii de comercializare a cunostintelor […]

"Producatori si bazine legumicole"
Voturi
Vizualizari
Comentarii
12 Oct 2017 | 0 comentarii | 1406 vizualizari | 4 voturi
17 Sep 2017 | 0 comentarii | 1768 vizualizari | 4 voturi
12 Oct 2017 | 0 comentarii | 2026 vizualizari | 2 voturi
»
21 Iul 2017 | 0 comentarii | 5126 vizualizari | 2 voturi
»
20 Sep 2017 | 0 comentarii | 3543 vizualizari | 2 voturi
»
22 Iul 2017 | 0 comentarii | 2945 vizualizari | 1 vot
Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:



Agrostandard poze



bad politics

2017 © Agrostandard