Avram Fitiu: Nu ai nicio sansa ca tara sa rezisti in fata unui risc sanitar-veterinar major avand complexe industriale!

Avram Fitiu: Nu ai nicio sansa ca tara sa rezisti in fata unui risc sanitar-veterinar major avand complexe industriale!

 

fitiuRomanii ar trebui sa inteleaga ca s-a dus vremea marilor complexe industriale si ar cam fi cazul sa acorde mai multa atentie fermelor de familie, asa cum se intampla in Occident!.Un semnal de alarma tras de profesorul Avram Fitiu de la Cluj, un cunoscut sustinator al fermei de familie, care nu se sfieste sa spuna lucrurilor pe nume. De departe, insa, un lucru este clar: a venit timpul ca fermierii romani sa se mai uite si la ce se intampla in afara, pentru ca acolo se merge pe specializarea activitatii, pe cand la noi este inca la moda sistemul integrat, care presune investitii de ordinul a zeci de milioane de euro…

Pare incredibil, dar in plina pesta porcina africana, jucatori mari de pe piata locala anunta investitii de milioane de euro intr-un sector, pe care, nu mai exista niciun dubiu, sunt destui cei care vor sa-l aduca la sapa de lemn in Romania.

Atentie mare la semnalul de alarma tras de profesorul Avram Fitiu!

‘’Ai citit MANUALUL de DEZINFORMARE si MANIPULARE in CAZUL PESTEI PORCINE AFRICANE? DU-TE si IA ACEST EXAMEN al vietii! Stiai ca se REPETA la INDIGO SCENARIUL de la scandalurile alimentare din anii trecuti: DIRIJAREA CONTROLATA A PRESEI PE PISTE FALSE (pe efecte emotionale si nu pe cauze); Gasirea unui TAP ISPASITOR; ASCUNDEREA ADEVARATULUI VINOVAT, Abaterea dirijata a atentiei opiniei publice etc…Mai VREI CUMVA PORC DE CRACIUN? MAI BINE PUNE-TI POFTA-N CUI!

Povestea scandalurilor alimentare (scandalul Fabricii de lapte din Arges, scandalul contaminarii oualor cu Fipronil, scandalul carnii de cal, scandalul bolii vacii nebune, etc…) create de catre industria agroalimentara europeana nu a inceput de ieri de azi, ci a inceput de mult timp.

In toate aceste scandaluri europene, se utilizeaza tehnici de manipulare a opiniei publice, iesite din manualele de dezinformare.
Povestea manipularii PESTEI PORCINE AFRICANE la nivel european (si evident national) in 5 pasi:

Tehnica nr 1. Ascunderea dovezilor legate de momentul real al descoperirii scandalului;

Tehnica nr 2. Concentrarea mas-media pe consecintele emotionale fenomenului si nu pe cauzele lui;

– mas-media europeana este alimentata de catre tarile producatoare cu contracte de presa grase, ce vin cu informatii legate de consecinte si nu de cauze;
– se ascunde in mod intentionat cauza majora care declanseaza astfel de scandaluri, si anume modelul agroindustrial halucinant al Romaniei (In care finantam 480 de milioane de euro pe 4 ani pentru UN PORC STRAIN-PORCUL SARACULUI fata de sistemele europene familiale.

NU AI NICI O SANSA CA TARA SA REZISTI IN FATA UNUI RISC SANITAR VETERINAR MAJOR avand complexe industriale!

Doar cu FERME FAMILIALE (50-1000 de porci) asa cum arata sistemul familial european in proportie de peste 90 %, poti rezista in fata acestor crize sanitar veterinare permanente.

Studiu de caz: Franta versus Romania;

Bretania este cea mai puternica regiune de porc din Franta si Europa, cu o medie de 13,8 milioane de porci (din total 24 de milioane cat are Franta), respectiv de cca 2500 de porci in medie pe ferma, fata de restul Frantei care are o medie de cca 350 de porci/ferma. Daca apare un risc sanitar veterinar la o astfel de ferma izolata la multi km una de alta, ferma este izolata rapid de restul fermelor si problema nu se propaga.

Daca insa DOAMNE FERESTE, apare un risc in Romania la un complex de sute de mii sau peste un milion in Timis, inseamna ca nu mai avem porc de CRACIUN, ci va trebui sa-l importam.

Oare asta se VREA?
Oare ne pregatim de ISLAMIZARE?
Are o legatura cumva cu achizitia recenta a celei mai mari ferme din UE (in Insula Mare a Brailei) de catre un SEIC?
De ce se loveste intentionat in traditia taranului roman?
De ce PSD loveste constient sau inconstient in propriul electorat taranesc?

Poate vrea sa-l transfere dreptei asa cum a fost din vechi timpuri in toata lumea. Doar adusa la saracie lucie, clasa taraneasca poate vota stanga in aceasta lume, de unde si cazul anacronic al Romaniei.
Multumim in acest caz PSD pentru corectarea acestei situatii injuste!

Tehnica nr.3. Directionarea intentionata a scandalului pe o parte infima a problemei, ascunzand baza aisbergului;

Tehnica nr 4. Gasirea unui tap ispasitor local si european pentru izolarea scandalului
– se va gasi un tap ispasitor local (FERMA FAMILIALA TARANEASCA dupa toate luarile de pozitie mediatice de pana acum) ce VA FI SACRIFICAT pentru minimizarea impactului asupra adevaratului vinovat: intreg sistemul agroindustrial de productie al ROMANIEI;

Tehnica nr 5. Abaterea dirijata a atentiei opiniei publice de la solutiile existente pe piata (solutii imediate si pe termen mediu respectiv lung) de iesire din aceste infinite scandaluri alimentare
– in mod deliberat, nu li se arata consumatorilor romani, solutiile existente la ora actuala (sistemele de crestere a porcilor ecologici/extensivi in aer liber (MANGALITA, BAZNA) cu minim 6 luni pe iarba pentru raport Omega3/Omega 6 corect pentru om) vezi Franta in Pirinei unde sistemul are ferme de 50 de porci/familie montana;

STUDIU DE CAZ: GANDIREA PRAPASTIOASA a MADR

Ministerul Agriculturii investeste 480 de milioane de euro in 4 ani pentru porci din rase straine! Afaceri politice cu arome de trandafiri!

Sa cheltuiesti 480 de milioane de euro pentru incurajarea unor rase straine de porci intr-un sistem ultra industrial de agricultura chimizata este posibil doar in Colonia Romania.

In Germania o astfel de decizie ducea la caderea guvernului in 3 zile!

Sa pui mancare chimizata legala (plina de hormoni, rezidii de pesticide, rezidii de ingrasaminte, rezidii de metale grele) din rase straine in farfuria romanilor (act de sinucidere politica si de tradare nationala in Franta sau Austria) si sa te mai si voteze acest popor este o performanta politica de invidiat in Europa.

Doar in aceasta colonie politica si economica numita Romania este posibil ca prin politici publice sa aloci sume uriase (480 milioane de euro– http://www.madr.ro/…/Programul_de_Guvernare_pentru_agricult…) pentru incurajarea porcul saracului, un porc din rase straine, crescut industrial (Marele alb) care este furajat cu produse intens chimizate, un porc cu colesterol ridicat.

Peste 70 % din aceasta industrie este detinuta de catre straini (vezi chinezii de la fostul Comtim Timis).

Acest program de guvernare pe agricultura (vezi investitiile pe porc si tomate) este organizat si dirijat pe zona de campie a Romaniei (Campia de vest si Baragan) inspre jucatori straini sau romani din zona politica.

Actualul partid de guvernare a avut intotdeauna o filosofie de sustinere a agriculturii industriale urand de moarte ferma taraneasca, o reminiscenta filozofica a bolsevismului si comunismului.

Au adus la saracie lucie clasa taraneasca din Romania incat aceasta a ajuns in situatia sa voteze dusmanul de moarte (Sindromul Stockholm in care victima pactizeaza cu agresorul) reprezentat astazi de urmasul de frunte al P.C.R.

Acest derapaj axiologic al PSD-ului generat de interesele uriase ale unui fost Prim Ministru celebru in afacerile din agricultura industriala, scoate agricultura romaneasca de pe ecartamentul clasic al agriculturii familiale din Franta, Germania etc…

Exponentii acestui partid urasc de moarte tot ceea ce inseamna familie taraneasca din Romania si ca atare sunt campioni mondiali ai luptei impotriva acestei clase sociale.

Au reusit performanta unica ca in ultimii 27 de ani sa trimita la groapa istoriei 3,1 milioane de familii taranesti dupa ce le-au folosit votul atatia ani.

Filosofia politica care sta la baza acestui program de guvernare pe agricultura este cea a corectitudinii politice, PSD-ul fiind un reprezentant de seama in Romania al marxismului cultural alaturi de USR si o parte insemnata din UDMR, PNL si PMP.

Prin acest program de guvernare se da lovitura fatala fermei familiei taranesti incat pana in 2020 sa mai treaca in istorie inca cca. 700 000 de ferme familiale taranesti din cele cca. 920 000 de ferme care au mai ramas astazi la APIA.

Pentru a verifica aceasta afirmatie este suficient sa urmariti cativa indicatori:
– Bugetele de sute de milioane de euro pe programele de confort animal din PNDR (de parca confortul animal nu este asigurat preponderent in fermele familiale);
– Bugetele de investitii din PNDR de peste 1,5 miliarde de euro pe Masurile 6.1. 4.1 si 4. ce incurajeaza rase si soiuri straine in ferme industriale la care clasa politica se racordeaza imediat;
– Lista primilor 50 de beneficiari de subventii APIA pe porcine in care veti regasi floarea politica a Romaniei de dupa 1990;

In categoria raselor de porci a caror carne este consumata de bogatii lumii (carne cu colesterol redus), Romania are sansa de a avea 2 rase autohtone (Bazna si Mangalita) alaturi de rase europene precum Porcul de Bigore din Pirineii francezi sau porcul iberic, Kunekune.
Carnea acestor porci rustici, rezistenti la boli si daunatori se consuma de regula sub forma de jambon (soanca la noi in Banat) pe retele de distributie in restaurante si hoteluri de lux ale Europei, la preturi de livrare din ferma cuprinse intre 80 si 150 de euro/kg.

In tara sistemul de crestere de rase rustice face primii pasi pentru acest porc denumit si “porcul somon” sau “porcul ulei de masline pe 4 picioare”, cu aparitia unei Asociatii a Crescatorilor de Porci Mangalita (initiativa din Maramures) si a unui festival anual Mangalita (http://agrointel.ro/…/mangalita-porcul-somon-sau-uleiul-de…/).

Aceste doua rase sunt crescute de taranul roman de sute de ani, multi dintre noi traind in tinerete cu astfel de porci in curte. Din pacate intelepciunea de altadata a parintilor si bunicilor nostri, lipseste astazi din mintea guvernantilor. Acesti porci au avut in istoria acestui popor chiar si un rol politic in fata invaziei otomane timp de secole (nu se construiau moschei in bazine de productie a porcului).

In Pirinei (Franta) de exemplu, sistemul de crestere in cele 500 de ferme cu o suprafata medie/ferma de 10 ha, are la baza o densitate de 4 porci/ha cu un efectiv mediu de 50 de porci/ferma. Acest porc creste in aer liber si se valorifica dupa cca. 10 luni la o greutate de 80 de kg fara sa mai fie nevoie sa treaca iarna, deci fara sa mai fie nevoie de investitii costisitoare in grajduri si anexe.

Sistemul de cultura in aer liber presupune la o ferma medie de 10 ha, circa 2,5 ha de padure producatoare de ghinda (stejar, fag, gorun) si 75 % pasune, cu o alimentatie suplimentara cu cereale din care lipseste cu desavarsire porumbul. Intr-un astfel de sistem se fac investitii minime in infrastructura si ne referim la constructii usoare pentru adapostire (ploaie) sau pentru umbra.

Sistemul de crestere presupune o prezenta minima de 6 luni pe iarba (pana la 8-9 luni) pentru a obtine un raport de 3/1 intre Omega 3 si Omega 6, raport dorit pentru sanatatea omului.
Sistemul de vanzare al Jambonului la aceste rase rustice are la baza un marketing de nisa, structurat pe cateva directii ex (Jambonul din Pirinei):

– Organizarea unei Asociatii Nationale de Prieteni ai Jambonului (grup juridic de consumatori bogati) provenind dintr-o regiune anume de productie: membrii acesteia solicita in restaurantul in care mananca acest tip de jambon (indiferent de restaurantul din Europa in care se gasesc) furnizand o carte de vizita a producatorului si conditionand prezenta sa in restaurant de consumul acestui jambon;
– Organizarea periodica de evenimente de comunicare cu consumatorii in regiunea de productie;
– Organizarea unei filiere de productie, procesare cu certificare traditionala (IGP sau DOP), certificare ecologica, certificare locala sau certificare montana.
– Organizarea unui branding specific de nisa;

– De ce investitii in productie si procesare are nevoie un taran roman ce detine de regula o baza de productie minimala pentru un profit de 1000 euro/luna:
– De o ferma cu 10-50 de porci in aer liber;
– De o investitie de cca. 20 000 euro intr-o unitate de procesare tip container;
– De pasii de marketing prezentati mai sus;

Ce spuneti dragi guvernanti romani care v-ati construit votul politic in ultimii 27 de ani mintind milioane de tarani?

– Din cei 480 de milioane de euro pentru investitiile pe specia porc nu ati putea lua macar jumatate pentru cresterea si procesarea unui porc autohton sanatos lasand restul de suma pentru finantarea unui porc strain plin de colesterol rau (L.D.L.) in carnea lui?

– Ce spuneti domnule Liviu, mare iubitor de afaceri cu porci din rase straine cu miros de politici agricole cu dedicatie?
„Liviut cu parul cret
Fura porcul din cotet
Si se joara ca nu fura
Dar l-am prins cu subventia in gura”
O sa va lase stapanii vostri din afara sa stimulati investitii pentru rase autohtone in ferme familiale taranesti sau nu?”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *