Gabriel Biris, partener fondator al Casei de Avocatura Biris-Goran, sustine ca este ridicol ca in 2019 sa mai vorbim de antreprenoriat cu bani de la stat. Statul ar putea sa sustina mult mai bine antreprenorii locali prin intermediul instrumentelor de garantare, decat prin acordarea de subventii directe, care mascheaza lipsa de competitivitate, a declarat Gabriel Biris în cadrul FoodIntelForum, ocazie cu care a tinut sa remarce numarul mic de cazuri în care Fondul de Garantare a Creditului Rural (FGCR) a trebuit sa onoreze garantiile solicitate de fermieri (700 de cazuri dintr-un total de peste 100.000 garantii acordate).
“Eu personal cred ca statul poate sa ajute mult mai bine si mult mai eficient din punct de vedere al folosirii banului public dezvoltarea prin aceste instrumente de garantare. Mie mi se pare ridicol sa mai vorbim de antreprenoriat cu bani de la stat. S-a vorbit mai devreme de 620 mil. euro bani publici, ca sunt europeni sau romanesti sunt bani bagati în 11.000 proiecte cu manageriat privat, vorbim de Start-Up Nation, de tot felul de astfel de proiecte si în loc sa folosim ce avem ca levier prin garantare, prin cumva fonduri de încercare, noi ce facem? Dam bani publici, adica luam de la unii si dam la altii, eu cred ca nu acesta este viitorul economiei de piata, statul poate sa ajute mult mai mult dezvoltarea prin instrumente de garantare, decat prin subventii directe, pentru ca subventia directa mascheaza lipsa de competitivitate”, a declarat Biris.
Gabriel Biris, partener fondator, Casa de Avocatura Biris-Goran, a vorbit în cadrul FoodIntelForum 2019 despre “Eficientizarea fiscalizarii si finantarilor în foodbiz”, ocazie cu care a facut o serie de recomandari antreprenorilor romani pentru o mai buna gestionare a business-ului.
A doua editie a FoodIntelForum (FIF) a avut loc in data de 18 iunie la ASE Bucuresti si a reunit cei mai importanti oameni din agribusiness-ul romanesc, industria alimentara si HoReCa, alaturi de oficialitati. Evenimentul a fost organizat de Event Space, în colaborare cu CEC Bank, Academia de Studii Economice din Bucuresti, Organizatia Patronala a Hotelurilor si Restaurantelor din Romania, ASPES – Asociatia pentru Studii si Prognoze Economico-Sociale si Computerland.
AgroStandard a fost partener media al evenimentului.
Citeste si Top judete productie orz, in 2018. Constanta, pe primul loc
Adauga un comentariu!
Editoriale din aceeasi categorie
Autor: Agrostandard | 24 December, 2020 | 0 comentarii | 236 vizualizari | 1 vot

Dialog de inalta tinuta in avanpremiera la FoodIntelForum.ro Editia a IV-a 2021, cel mai mare si important eveniment international al primaverii din Romania in agribusiness, productie alimentara, productie de bauturi, retail si HoReCa. La multi ani! O manifestare de exceptie cu participanti de varf dornici de competitivitate si calitate pentru produsele romanesti. Gazda primitoare este […]
Autor: Agrostandard | 15 October, 2020 | 0 comentarii | 1114 vizualizari | 2 voturi

Chiar daca trecem prin perioade mai delicate, cum se intampla in prezent din cauza pandemiei de COVID-19, trebuie sa ne gandim ce mancam si de unde, a atras atentia la BucharestFoodSummit (BFS) Nicolae Istudor, rectorul Academiei de Studii Economice (ASE) Bucuresti). Din pacate, o mare parte din produsele de pe piata sunt din import, chiar […]
Autor: Agrostandard | 6 November, 2017 | 1 comentarii | 3152 vizualizari | 1 vot

Judetul Dolj se numara printre cele mai importante zone agricole din tara, cu un fond funciar care se intinde pe circa 488.560 ha. In ultima perioada, a crescut foarte mult interesul strainilor pentru terenurile de aici, dovada fiind si faptul ca in primele 8 luni ale acestui an au fost inregistrate 4.570 tranzactii agricole, potrivit […]
Autor: Agrostandard | 3 January, 2017 | 1 comentarii | 7289 vizualizari | 3 voturi

In Romania, o mare parte din legumele de pe piata sunt aduse din import, mai ales in afara sezonului. Cauzele sunt cunoscute, nu are rost sa le mai aducem in discutie. Sunt insa si destule cazuri in care producatorii romani sunt de-a dreptul impiedicati sa intre pe rafturile magazinelor, invocandu-se tot felul de motive. Daca […]
Autor: Agrostandard | 27 November, 2016 | 1 comentarii | 2225 vizualizari | 0 voturi

Este stiut faptul ca productia locala de fructe si legume nu poate sa asigure decat partial cererea de pe piata. In sezon se poate ajunge undeva la 70% la anumite produse, in cele mai fericite cazuri. In rest, marfa din import. Cel mai prost stam in sezonul rece cand marfa de productie autohtona este foarte […]