Sustine Agrostandard
starea vremii
Distributie-Comert
Arabii si-au facut fabrica de lipii la Cluj
Agrostandard | 29 April, 2018 | 0 comentarii | 435 vizualizari |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

lipiePrima fabrica de paine (lipie) araba din Transilvania funcţioneaza langa Cluj-Napoca, produsele respectand o reţeta tradiţionala siriana. Bashar Molhem, un tanar antreprenor in varsta de 26 de ani, nascut in Siria, dar crescut si scolit in Cluj-Napoca de la varsta de 6 ani, a carui familie deruleaza afaceri si in alimentaţie publica, a pus bazele primei fabrici de paine (lipie) araba la sfarsitul anului trecut, in urma unei investiţii de cateva sute de mii de euro. Reţeta lipiei respecta o compoziţie tradiţionala siriana, iar procesul de producţie este supervizat de un brutar sirian. De asemenea, in fabrica lucreaza si trei refugiaţi sirieni, carora li s-a intins, astfel, o mana de ajutor, potrivit Ziua de Cluj.

Fabrica produce lipie sub marca ”Syriana”, desfacerea fiind asigurata printr-un lanţ de supermagazine din Cluj-Napoca, dar si in orase precum Timisoara, Targu-Mures, Baia Mare, Alba Iulia si orase din zona Moldovei. Planurile patronilor prevad distribuirea produsului si in Bucuresti, iar pana la sfarsitul anului si in Budapesta sau Viena.

Citeste si EXCLUSIV: Studiul „Top 600+ Cele mai mari Exploatatii Agricole din Romania”, prima analiza extensiva a pietei terenurilor

”Avem o capacitate de 7.000 de lipii pe ora si momentan, fiind de doar 4 luni prezenţi pe piaţa, livram intre 33.000 si 35.000 de lipii pe zi. Procesul de producţie este supervizat de unul dintre cei mai renumiţi brutari, adus din Siria, care respecta o reţeta tradiţionala siriana. Lipia are in compoziţie apa, drojdie, faina, sare si zahar, ultimele doua ingrediente in cantitaţi foarte mici. Reţeta este adaptata in funcţie de anotimp, daca lucram vara folosim apa la o temperatura de 5-8 grade, spre deosebire de iarna unde temperatura apei folosite este de 14-18 grade, pentru a nu influenţa calitatea aluatului. Dupa ambalare, inainte de a fi distribuita, lipia se ţine minim trei ore pe rafturi din lemn de brad, pentru a se menţine calitatea”, a declarat Bashar.

Vezi si Carnea de oaie isi face loc in magazinele Kaufland

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website

2 × two =

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Agrostandard | 4 August, 2018 | 0 comentarii | 372 vizualizari | 1 vot

OVIDIU

La aproape trei decenii de la Revolutie, cand comertul in Romania a inflorit pur si simplu, daca putem spune asa, numai retailul atingand o valoare de 40 miliarde de euro, anul trecut, sectorul distributiei de bunuri de larg consum aproape ca nu este legiferat. Pare incredibil, dar chiar este adevarat, ca la acest moment, nu […]

Autor: Agrostandard | 25 July, 2018 | 0 comentarii | 1588 vizualizari | 1 vot

rosii turcia

Daca in Romania oferta mare de pe piata a dat peste cap afacerile producatorilor olteni in urma cu cateva saptamani, la turci este criza de tomate! Reducerea semnificativa a productiei in Turcia, al patrulea producator de rosii la nivel mondial, ca urmare a faptului ca multi producatori din Antalya au renuntat la cultivarea tomatelor in […]

Autor: Agrostandard | 22 July, 2018 | 0 comentarii | 682 vizualizari | 1 vot

grexport

UE a fost cel mai mare exportator de grau la nivel mondial cu un volum de 31 milioane de tone, in sezonul 2017-2018, urmata de Rusia – 29 milioane de tone si SUA – 27 milioane de tone. Urmeaza Canada si Australia, cu un volum de circa 22 milioane de tone, potrivit unei analize realizate […]

Autor: Agrostandard | 19 July, 2018 | 0 comentarii | 583 vizualizari | 1 vot

MERRG LA PIATA

Doar unul din cinci romani (in general, batrani!) cumpara in mod constant produse din pietele traditionale, iar ponderea lor este in scadere, sustine Teodor Birt, presedintele Asociatiei Administratorilor de Piete din Romania (AAPR). El spune ca, in prezent, pietele acopera 20% din vanzari, procent in scadere in ultimii ani, pe fondul expansiunii retailului. AAPR a […]

Autor: Agrostandard | 19 July, 2018 | 0 comentarii | 661 vizualizari | 1 vot

grau analiza

La acest moment, graul a fost recoltat pe circa 70% din suprafetele cultivate in Romania. Daca in sudul tarii, operatiunea s-a terminat, in Ardeal si Modova mai sunt inca suprafete insemnate de finalizat, dupa cum a declarat Aurel Popescu, presedintele Rompan. Asa cum era de asteptat, o mare parte din recolta este afectata calitativ, insa […]

"Producatori si bazine legumicole"
Voturi
Vizualizari
Comentarii
Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:



Agrostandard poze
PARTENERI
Groupama Asigurari
Ameropa
KWS
Oscar Downstream | distribuitor motorina | statii de incinta | serviciul card de flota | motorina vrac
Seminis
Welcome | SC Kwizda Agro Romania SRL
Agrosel | the seed professional
TransLogistica
Ingredients show



bad politics

2018 © Agrostandard