Sustine Agrostandard
arhiva stiri
starea vremii
Legume-Fructe
Alina Constantinescu, Nasul Rosu: Primul an ne-a depasit asteptarile si orice plan pe care l-am fi facut
Agrostandard | 20 December, 2017 | 0 comentarii | 1549 vizualizari |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

nasAlina Constantinescu este o tanara antreprenoare care dupa 10 ani de munca intr-o multinationala, unde avea o functie buna si un salariu motivant, s-a hotarat sa-si urmeze visul nebunesc si sa se apuce de agricultura eco, alaturi de sotul ei. Pur si simplu, intr-o zi s-a decis sa faca acest pas. “N-am mai plecat de acasa, acolo locuiam (n.red localitatea Palanca, Prahova) si am hotarat sa dam curs acestui vis nebunesc, sa-i ajutam si pe altii sa manance sanatos, asa cum o faceam noi de circa 10 ani. Am reusit sa adunam o baza de clienti, prieteni as putea spune, iar toti cei care au inceput in aprilie cu noi au si ramas pana acum alaturi de noi, pe ei ne bazam si la anul, pentru ca ne dimensionam productia in functie de cererile pe care le avem”, a povestit Alina Constantinescu, fondatoarea Fermei Nasul Rosu (aflata in conversie ecologica) din localitatea Palanca (judetul Prahova) la o conferinta pe teme agricole organizata de BusinessMark.

Si chiar daca a fost primul an de activitate, rezultatele au fost mai mult decat bune, depasind toate asteptarile.

“A fost un an extraordinar, a fost si primul, asa ca nu avem termeni de comparatie. L-am comparat cu asteptarile avute, ne-a depasit asteptarile si orice plan pe care l-am fi facut …Noi am inceput in aprilie, cu o echipa extrem de mica – eu, sotul meu si 2 oameni care ne ajutau la munca campului’’, a declarat Constantinescu.

Cum functioneaza business-ul Nasul Rosu? Este vorba de un sistem in care toti membrii familiei sunt implicati: “producem, culegem, ambalam si trimitem direct la consumator”. Productia este sezoniera, iar drept urmare si structura productiei este stabilita ca atare.

Vanzarile se fac pe baza de abonament, in perioadele de varf atingandu-se undeva la 100 de cutii livrate. Nasul Rosu are un magazin online unde anunta saptamanal care este oferta fermei. Vara, cea mai mare parte a productiei reprezinta tomatele, in timp ce in sezonul rece se trece pe verdeturi. Chiar daca 2017 a fost primul an de activitate, cererea este mai mare decat oferta, un semn mai mult decat incurajator, spune Alina Constantin

“Piata de producse ecologic este o piata foarte mare si in crestere, ma astept ca anul viitor sa fie si mai bun pentru noi. Pot sa recunosc ca avem o cerere mai mare decat oferta, ma bucura ca oamenii au inceput sa fie atenti la alimentatia lor”, a marturisit antreprenoarea din Prahova.

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website

one + ten =

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Agrostandard | 7 August, 2020 | 0 comentarii | 408 vizualizari | 1 vot

tomata_MADR

Uniunea “Salvam Taranul Roman” le cere guvernatilor sa aloce banii pentru ajutorul de minimis promis producatorilor de tomate si usturoi, puternic afectati de pandemia de coronavirus, care a dus la prabusirea vanzarilor, se arata intr-un comunicat de presa al organizatiei. Ionel Paunel, presedintele Sindicatului producatorilor agricoli din judetul Olt, a solicitat in numele Uniunii “Salvam Taranul […]

Autor: Agrostandard | 27 July, 2020 | 0 comentarii | 321 vizualizari | 1 vot

Costel_vinatoru

Ce mai inseamna astazi o tomata romaneasca, ce gust si ce arome ar trebui sa aiba? Cercetatorul Costel Vinatoru, directorul Bancii de Gene de la Buzau, spune ca in Romania se gasesc foarte rar tomate cultivate cu samanta autohtona, pentru ca romanii n-au stiut sa le pastreze si sa le transmita din generatie in generatie […]

Autor: Agrostandard | 24 July, 2020 | 0 comentarii | 1074 vizualizari | 1 vot

legume_piata

Programul Tomata este pe sfarsite, dupa cate se pare. Nemultumit de rezultatele obtinute in cei 4 ani de derulare, ministrul Agriculturii Adrian Oros anumta schimbari majore de anul viitor. Mai precis, vrea sa-i faca pe legumicultorii sa cultive in spatii protejate orice tip de legume, nu doar rosii, pe cat posibil cu sprijin venit din […]

Autor: Agrostandard | 22 July, 2020 | 1 comentarii | 198 vizualizari | 1 vot

leg 1

Romania poate sa-si asigure consumul intern de legume in sezon, cel putin, si sa nu mai fie dependenta de importuri. Avem nevoie, insa, de investitii, de cercetare, de eforturi sustinute din partea autoritatilor si a tuturor celor de care depinde soarta unui sector aflat in dificultate. Fara acest sprijin, nu vom putea pune in miscare […]

Autor: Agrostandard | 13 July, 2020 | 0 comentarii | 217 vizualizari | 1 vot

coman_FIF2020

Importurile de fructe au crescut foarte mult in ultimul deceniu, pe fondul reducerii productiei locale, din cauza declinului plantatiilor, in mare parte imbatranite. Situatia ar putea sa revina, insa, la normal, daca putem spune asa, undeva prin 2034, cand Romania va ajunge sa detina teoretic circa 50.000 ha de plantatii pomicole noi, potrivit datelor prezentate […]

"Producatori si bazine legumicole"
Voturi
Vizualizari
Comentarii
31 Iul 2020 | 0 comentarii | 655 vizualizari | 2 voturi
11 Iul 2020 | 0 comentarii | 381 vizualizari | 2 voturi
»
24 Mai 2020 | 0 comentarii | 1645 vizualizari | 2 voturi
»
24 Mai 2020 | 0 comentarii | 1645 vizualizari | 2 voturi
»
10 Iun 2020 | 0 comentarii | 1575 vizualizari | 2 voturi
Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:



Agrostandard poze
PARTENERI
Hydro
Rossmann
Ameropa
KWS
Oscar Downstream | distribuitor motorina | statii de incinta | serviciul card de flota | motorina vrac
Seminis
Seminis
Welcome | SC Kwizda Agro Romania SRL
Agrosel | the seed professional
Bucharest Food



bad politics

2020 © Agrostandard