AFIR a primit 26 de cereri pentru achizitia de abatoare mobile prin PNDR

AFIR a primit 26 de cereri pentru achizitia de abatoare mobile prin PNDR

 

abator mobilCererile de finantare pentru achizitia de abatoare mobile, prin intermediul submasurii 4.2 „Sprijin pentru investitii in prelucrarea, comercializarea si dezvoltarea de produse agricole” din Programul National de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020, se pot depune pana la data de 30 ianuarie 2019. Posibilitatea de prelungire a programului va fi luata in calcul in functie de sumele ramase. O decizie in acest sens ar putea fi comunicata in jurul datei de 20 ianuarie, cand se va face o analiza a derularii programului, care ar mai putea fi accesat pentru un interval de inca circa doua luni.

Pana in prezent, AFIR a primit 26 de cereri, din care 23 apartin unor persoane juridice si 3 unor persoane fizice. Autoritatile mizeaza pe un numar mult mai mare de beneficiari, pentru ca si-au manifestat interes pentru achizitia de abatoare mobile inca 65 de persoane, potrivit datelor comunicate de Ministerul Agriculturii in bilantul pe anul 2018.

Cine poate sa solicite fonduri pentru achizitia de abatoare mobile

Fondurile nerambursabile pot fi solicitate de catre microintreprinderi, intreprinderi mici si mijlocii (PFA, II, IF, SRL), alte intreprinderi, precum si de catre cooperative si grupuri de producatori. Cofinantarea acordata prin PNDR este de 50% din valoarea totala eligibila a investitiei in cazul in care proiectul este realizat de IMM-uri sau de 40% pentru alte intreprinderi si creste la 70% pentru investitiile colective initiate de cooperative sau grupuri de producatori.

Citeste si Petre Daea: Trebuie sa exportam grau si porumb, pentru ca avem excedent

Solicitantii eligibili mentionati pot obtine finantare prin PNDR 2020 pentru achizitia de abatoare mobile in cazul in care realizeaza un lant alimentar integrat, ceea ce presupune achizitionarea abatorului mobil, a mijlocului de transport specializat (remorca sau semiremorca specializata) pentru colectarea materiei prime sau comercializarea produselor agroalimentare, precum si modernizarea sau infiintarea unitatii de procesare.

Citeste si Compostul, un produs igonorat in Romania! In loc sa-si asigure singuri fertilizantul organic, fermierii dau bani grei pe ingrasaminte chimice

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *