Sustine Agrostandard
starea vremii
Industria alimentara
80% din fermele avicole din Romania functioneaza in sistem integrat
Agrostandard | 20 June, 2018 | 0 comentarii | 359 vizualizari |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

vanilieIn Romania, circa 80% din fermele avicole functioneaza in sistem full integrat, adica detin tot lantul de la cultivarea cerealelor, producerea cerealelor, reproductie, abatorizare, procesare si distributie, spre deosebire de statele din Europa, unde in general exista doar 1-2 verigi, care colaboreaza foarte bine intre ele, a declarat Ilie Van, presedintele Uniunii Crescatorilor de Pasari din Romania in cadrul conferintei Food Intel Forum. Ori un business integrat este destul de greu de gestionat, ca nu mai vorbim de investitiile necesare. Si ca sa va dati seama ca modelul din alte state este viabil doar cateva cifre: Romania se afla pe locul sapte ca numar de locuitori in UE si are o productie de carne de 60 kg pe cap de locuitor pe an.

Toate cele sase state dinaintea noastra produc peste 120 kg de carne pe cap de locuitor pe an. Pe primele locuri se afla Polonia, cu 150 kg de carne/cap locuitor, si Spania cu 140 kg.

Citeste si Incredibil! Cum au ajuns oltenii sa arunce tone de rosii la gunoi?!

Chiar si asa, industria avicola autohtona este competitiva cu cea europeana, a mai declarat Van. Din pacate, insa, producatorii trebuie sa se confrunte cu o serie de probleme care ingreuneaza activitatea in sector si nu sunt deloc putine: nu exista institutii ale pietei agroalimentare, structuri ale pietei agroalimentare si drept urmare nici dialog intre ele si stat. De asemenea, concurenta neloiala se simte foarte mult, prin practicarea unor preturi de „nimic’’.

Anul trecut, productia de carne de pasare in total productie realizata in Romania a reprezentat 50% (600.000 tone) din cele 1,2 milioane tone de carne realizate in tara. Romania a importat 450.000 de tone de carne si procesate din carne, dar si alte produse procesate. In balanta comerciala, 60% reprezinta export de materie prima, in timp ce la import 60% constituie carne procesata si alte produse procesate din carne.

Reprezentanti ai industriei alimentare si de bauturi, ai industriei HoReCa (Hoteluri, Restaurante, Cafenele), precum si reprezentanti din mediul bancar si ai autoritatilor au participat, marti, la evenimentul Food Intel Forum.

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website

20 − 6 =

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Agrostandard | 19 April, 2019 | 0 comentarii | 78 vizualizari | 1 vot

paste1

Primaria Municipiului Bucuresti, prin creart – Centrul de Creatie, Arta si Traditie al Municipiului Bucuresti, organizeaza in perioada 20 – 29 aprilie 2019, cea de-a zecea editie a Targului dedicat Sarbatorilor Pascale din Capitala – „Traditii si Flori de Sarbatori”, in Parcul Regele Mihai I, intrarea Charles de Gaulle. Evenimentul se adreseaza bucurestenilor care petrec […]

Autor: Agrostandard | 19 April, 2019 | 0 comentarii | 127 vizualizari | 1 vot

AFIR_logo

Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale aduce clarificari referitoare la intrarea in vigoare a Ordinului Presedintelui Agentiei Nationale pentru Achizitii Publice (ANAP) nr. 1017/2019 privind aprobarea structurii, continutului si modului de utilizare a Documentatiei standard de atribuire a contractului de achizitie publica sau sectoriala de produse, precum si a modalitatii de completare a anuntului de participare […]

Autor: Agrostandard | 17 April, 2019 | 0 comentarii | 246 vizualizari | 1 vot

capsune

Supraproductie de capsune in Turcia! Pretul la importator este de 4 lei/kg, iar in piata romaneasca ajunge la 8-9 lei/kg. Dupa cate se pare, se anunta un sezon dificil pentru producatorii romani de capsune, asa cum se tot intampla de cativa ani, din cauza importurilor foarte ieftine din tari precum Turcia, Spania sau Bulgaria. Acum […]

Autor: Agrostandard | 16 April, 2019 | 0 comentarii | 362 vizualizari | 1 vot

albine

Programul National Apicol pentru perioada 2017 – 2019 a fost aprobat de Comisia Europeana prin Decizia nr. 1102 din 5 iulie 2016 de aprobare a programelor nationale de imbunatatire a productiei si comercializarii produselor apicole, prezentate de statele membre in temeiul Regulamentului (CE) nr. 1.308/2013 al Parlamentului European si al Consiliului. Actul normativ de aplicare […]

Autor: Agrostandard | 16 April, 2019 | 0 comentarii | 90 vizualizari | 1 vot

ONRC

La solicitarea conducerii Agentiei pentru Finantarea Investitiilor Rurale, specialistii Oficiului National al Registrului Comertului (ONRC) au transmis clarificari privind situatia beneficiarilor Programului National de Dezvoltare Rurala constituiti ca persoana fizica autorizata (PFA) si ca intreprindere individuala (II), care au intrat sub incidenta Legii nr. 182/ 2016 pentru aprobarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 44/ […]

"Producatori si bazine legumicole"
Voturi
Vizualizari
Comentarii
»
25 Ian 2019 | 0 comentarii | 2933 vizualizari | 1 vot
»
26 Ian 2019 | 0 comentarii | 2185 vizualizari | 1 vot
»
07 Feb 2019 | 0 comentarii | 1883 vizualizari | 1 vot
Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:



Agrostandard poze
PARTENERI
Groupama Asigurari
Ameropa
KWS
Oscar Downstream | distribuitor motorina | statii de incinta | serviciul card de flota | motorina vrac
Seminis
Seminis
Welcome | SC Kwizda Agro Romania SRL
Agrosel | the seed professional
Romanian Financial Conference



bad politics

2019 © Agrostandard