30 iulie, termenul limita de completare a chestionarului privind planul national strategic!

30 iulie, termenul limita de completare a chestionarului privind planul national strategic!

 

mediuFermierii romani mai au la dispozitie o saptamana pentru a completa Chestionarul cu privire la Planul National Strategic in contextul Politicii Agricole Comune 2021-2027! Daca pana acum multa lume s-a plans ca in actualul program nu s-a tinut cont de parerea agricultorilor sau ca acestia n-au fost consultati, ei bine, acum au posibilitatea sa-si exprime doleantele. Sa speram ca au si facut acest lucru si canu vom avea parte si in viitoarea alocare financiara de un program facut de straini.

Chestionarul a fost postat pe site-u MADR in data de 25 iunie 2019. Potrivit institutiei, in prezent, cele trei regulamente ce vizeaza Politica Agricola Comuna, respectiv planurile strategice, finantarea, gestionarea si monitorizarea, organizarea comuna de piata, sunt in plin proces de analiza si negociere, cautandu-se cele mai potrivite cai de legiferare pentru o implementare cat mai eficienta.

Propunerea Comisiei prevede o abordare in care statele membre vor avea mult mai multa flexibilitate in elaborarea interventiilor si in garantarea rezultatelor.

Elaborarea, implementarea, monitorizarea si evaluarea documentelor de programare nationala trebuie sa respecte principiul european al parteneriatului si sa se realizeze pe baza unor proceduri transparente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *