Sustine Agrostandard
arhiva stiri
starea vremii
Industria alimentara
1 Noiembrie – Ziua Nationala a Salamului de Sibiu! Romanii il prefera, dar consuma doar patru felii pe an …
Agrostandard | 1 November, 2018 | 0 comentarii | 584 vizualizari |
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

SALAMIncepand cu acest an, data de 1 noiembrie devine Ziua Nationala a Salamului de Sibiu! Desi salamul de Sibiu se afla in topul preferintelor consumatorilor la produsele din carne, statisticile arata ca in Romania, consumul este destul de mic: 4 felii de salam de Sibiu anual pe cap de locuitor. Pentru multi romani salamul de Sibiu ramane un produs aspirational, elementul pret influentand in mod negativ decizia de cumparare. In schimb, o tendinta in crestere la nivel de consumator se remarca in ceea ce priveste modalitatea de prezentare a produsului achizitionat: feliat versus ambalat, decizia de cumparare a produsului feliat fiind pe trend ascendent in ultimii 2 ani, de pana la 40%, in retailul modern cu vitrine asistate, potrivit datelor Asociatiei Producatorilor de Salam de Sibiu (APSS).

Asociatia are ca obiectiv cresterea productiei pana la 3000 de tone in urmatorii 2 ani si stimularea exportului inclusiv in afara Europei, in special in zona asiatica (China, Japonia). In anul 2017, productia a fost de 2100 de tone, iar pentru 2018, sunt prognozate circa 2400.

La export, salamul de Sibiu ajunge cu precadere in tarile unde sunt prezente comunitati semnificative de romani – Spania, Italia, Franta, Marea Britanie, Germania – insa in cantitati reduse in prezent, respectiv doar 2% din productie.

Salamul de Sibiu este unicul produs romanesc din categoria carne procesata recunoscut in 2016 cu distinctia europeana a calitatii IGP – Indicatie Geografica Protejata, sistem ce tezaurizeaza istoria celor mai vechi companii care activeaza in Romania.

„Asociatia Producatorilor de Salam de Sibiu reprezinta, in primul rand, o garantie a faptului ca pe masa consumatorilor va ajunge intotdeauna Salam de Sibiu de cea mai buna calitate.

Procesul de certificare IGP nu a fost deloc usor, dar astazi Salamul de Sibiu sta la egalitate la masa europeana cu alte produse, dovedind inca o data, maiestria oamenilor care il fac, precum si calitatea excelenta a acestui produs”, a declarat Carmen Gavrilescu, presedintele Asociatiei Producatorilor de Salam de Sibiu.
APSS include urmatoarele companii: Agricola, Angst, Aldis, Cris-Tim, Reinert si Scandia Food.

APSS

130 de ani de excelenta

Salamul de Sibiu este un produs cu o istorie de 130 de ani. Gustul inconfundabil al Salamului de Sibiu se obtine utilizand ingrediente de cea mai buna calitate, precum carnea si slanina folosita, condimente naturale impreuna cu afumarea la rece utilizand lemn din esenta tare si prin cea mai lunga perioada de maturare.

Mai mult decat atat, metoda specifica de productie este cea care diferentiaza produsul: rafinata de-a lungul timpului, include etape manuale care au pastrat intacta metoda de productie. Astfel, obtinem un produs premium, demn de a fi expus in cadrul evenimentelor internationale, alaturi de cele mai bune produse alimentare.

Asociatia Producatorilor de Salam de Sibiu (APSS) a organizat, in data de 31 octombrie 2018, o conferinta de presa in cadrul INDAGRA 2018, cel mai important eveniment agricol din Romania. La eveniment a fost prezent ministrului Agriculturii din Romania, Petre Daea, insotit de E.S, ambasadorul Finlandei la Bucuresti, si de ministrul agriculturii din Finlanda.

Invitatii au degustat Salamul de Sibiu IGP si au apreciat gustul special si calitatea acestui produs romanesc de exceptie. Carmen Gavrilescu, presedinte APSS, a evidentiat importanta certificarii IGP, obtinute in 2016, salamul de Sibiu devenind nelipsit de la orice masa internationala a Romaniei.

In acest context, cel mai recent proiect de promovare a produsului la nivel european vine sa consolideze aceasta reputatie. In perioada 2018 – 2020, salamul de Sibiu IGP va fi promovat in Romania, Spania si Italia, in cadrul unui proiect finantat cu ajutorul unui grant european de 1,5 milioane de euro.

Mai mult, de anul acesta, in Romania, data de 1 noiembrie devine Ziua Nationala a Salamului de Sibiu. Campania are obiective deopotriva cantitative si calitative: incurajarea consumului de salam de Sibiu, cat si modificarea obiceiurilor de consum.

Angelica Șmil_SALBAC_AGRICOLA

Petre Daea + Ministru Finlanda_SALAM DE SIBIU INDAGRA

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Agrostandard | 22 January, 2021 | 0 comentarii | 76 vizualizari | 2 voturi

sergiana

Producatorul de preparate din carne Sergiana din Brasov anunta planuri importante pentru 2021 in ceea ce priveste dezvoltarea retelei proprii de retail atât pe segmentul comertului traditional, cat si pe cel modern. Nu in ultimul rând, se are in vedere si consolidarea prezentei in comertul electronic, dupa inaugurarea Pravaliei Online, in noiembrie 2020. Prima directie, […]

Autor: Agrostandard | 22 January, 2021 | 0 comentarii | 72 vizualizari | 1 vot

Salam Sibiu IGP_campanie

Reprezentantii Asociatiei Producatorilor de Salam de Sibiu (APSS) prezinta in premiera pentru România prima campanie a unui produs incadrat intr-un sistem de calitate European, facând cunoscuta povestea Salamului de Sibiu publicului larg. Salamul de Sibiu – Indicatie Geografica Protejata este primul produs romanesc din categoria carne procesata recunoscut in 2016 cu distinctia europeana a calitatii […]

Autor: Agrostandard | 20 January, 2021 | 0 comentarii | 1377 vizualizari | 2 voturi

oros

Ministrul Agriculturii Adrian Oros a anuntat sumele care vor ajunge la legumicultori pentru Campania 2020: 4880 euro/ha – sprijin cuplat vegetal (SCV) pentru legume cultivate in spatii protejate si 1800 euro/ha – SCV la tomate pentru industrializare. Programul Tomata se va extinde si se va imbunatati, dupa ce in patru ani a consumat 172 mil. […]

Autor: Agrostandard | 19 January, 2021 | 0 comentarii | 208 vizualizari | 1 vot

inma1

Pe vremuri producea masini agricole, astazi vorbim de roboti si drone, senzori sau echipamente de ultima generatie, conform solicitarilor venite din partea pietei. O transformare incredibila a Institutului National de Cercetare-Dezvoltare pentru Masini si Instalatii Destinate Agriculturii si Industriei Alimentare – INMA Bucuresti, cu o traditie de aproape 100 de ani, la care putini s-ar […]

Autor: Agrostandard | 18 January, 2021 | 0 comentarii | 167 vizualizari | 1 vot

albine

Federatia Asociatiilor Apicole din Romania Romapis s-a saturat de derogarile repetate privind utilizarea neonicotinoidelor in Romania si atrage atentia ministrului Agriculturii Adrian Oros ca ele -au facut prin abuzarea legislatiei europene, motiv pentru care solicitam corectarea acestor erori grave prin revocarea autorizatiilor nr. 13335, 13336 si 13337/18.12.2020. Iata si scrisoare adresata ministrului Oros de ROMAPIS. […]

"Producatori si bazine legumicole"
Voturi
Vizualizari
Comentarii
10 Ian 2021 | 0 comentarii | 1661 vizualizari | 4 voturi
11 Ian 2021 | 0 comentarii | 1845 vizualizari | 3 voturi
22 Ian 2021 | 0 comentarii | 76 vizualizari | 2 voturi
19 Ian 2021 | 0 comentarii | 128 vizualizari | 2 voturi
»
11 Ian 2021 | 0 comentarii | 1845 vizualizari | 3 voturi
»
05 Dec 2020 | 0 comentarii | 1771 vizualizari | 2 voturi
»
10 Ian 2021 | 0 comentarii | 1661 vizualizari | 4 voturi
Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:



Agrostandard poze
PARTENERI
Hydro
Rossmann
Ameropa
KWS
Oscar Downstream | distribuitor motorina | statii de incinta | serviciul card de flota | motorina vrac
Seminis
Seminis
Welcome | SC Kwizda Agro Romania SRL
Agrosel | the seed professional



bad politics

2021 © Agrostandard